- Jahr kan bli drept

Drapssiktede Joe Erling Jahr frykter for at noen vil drepe ham. - Det er absolutt en risiko for at noen vil skade ham eller ta ham av dage, sier Jahrs forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

>Med nedslått blikk og likegyldig mine mottok Joe Erling Jahr beskjeden om fire nye ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud i går ettermiddag. 19-åringen var svært ordknapp der han sto i vitneboksen med uttrykksløst ansikt og hendene i lomma.

I fengslingsmøtet nektet Jahr å forklare seg og å kommentere forklaringen han har gitt til dansk politi.

Flere av de andre medsiktede har pekt ut Jahr som hovedmann bak drapet på Benjamin Hermansen på Holmlia i Oslo 26. januar.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal politiet imidlertid ikke ha tekniske spor som knytter Jahr direkte til drapshandlingen.

Jahr har så langt ikke villet la seg avhøre av Oslo-politiet. 19-åringen frykter for sin sikkerhet i fengslet.

- Han er et lett bytte i fengsel, mener høyesterettsadvokat Tor Erling Staff.

Politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt sier at han ikke kjenner til noen trusler mot Jahr.

Dommer Reidun Eik la fare for bevisforspillelse til grunn for gårsdagens kjennelse. Hun trakk fram at Jahr fortsatt ikke vil forklare seg for påtalemyndigheten.

Han vil heller ikke kommentere forklaringen han ga til dansk politi.

Faren er dermed stor for at han vil forsøke å manipulere vitner og tilpasse sin versjon til det de andre siktede har forklart, hevder Eik.

FENGSLET: Joe Erling Jahr ankom Gardermoen lørdag. Han nekter for å ha drept Benjamin Hermansen på Holmlia i Oslo 26. januar.