- Jahr må frifinnes

- Det er ikke noe ved handlingen som tilsier at det var et drap som skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter, hevdet medforsvarer Trygve Staff i Benjamin-saken i ettermiddag. Han ba om at Joe Erling Jahr må frifinnes for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I nesten hele dag har forsvarerne til Joe Erling Jahr Trygve og Tor Erling Staff boltret seg i retten. De har gått til kraftig angrep på statsadvokatens tiltale og prosedyre. Det er ikke bevist at Joe Erling Jahr tildelte Benjamin Hermansen det dødelige stikket, var hovedbudskapet. Det er heller ikke bevist at det dreier seg om et rasistisk motivert drap, hevdet forsvarerne. I svært omfattende ordelag forklarte Trygve Staff at påstanden om 21 års fengsel var minst 10 år for høy. Hans klient var ikke uenig i moren til Benjamins erstatningskrav, men at kravet om oppreisning var for høyt.

Frontalangrep

- Hvis drapet på Benjamin Hermansen er det verst tenkelige, hva da med alle andre drap, spurte forsvarer Joe Erling Jahrs forsvarer Tor Erling Staff i sin prosedyre.

Tor Erling Staff sparte ikke på kruttet da han startet sin avslutningsprosedyre i Holmlia-saken i Oslo tingrett i dag. Han avviste at det dreier seg om et rasismedrap.

- Vi hører ald ri om rasismedrap når folk med mørk hudfarge tar livet av hvite, sa Staff i retten.

Ba om unnskyldning

I starten av sin prosedyre ba Staff om unnskyldning til Benjamin Hermansens mor som har fulgt saken hver dag. Han beklaget at han kom til å si endel ting som hun ville være uenig i. Det fikk han rett i.

Staff gikk til angrep på selve grunntonen i aktoratets prosedyre.

- Hvis tapet av Benjamin Hermansen er det verst tenkelige i et samfunn, hva da med alle liv som gå tapt? Aktors tenkning betyr at man graderer liv. Hva skal da etterlatte etter andre drepte tenke, spurte Staff.

Skylder på Veronica

Tor Erling Staff gikk langt i å beskylde Veronica Andreassen for å ha spilt en aktiv rolle i Holmlia-drapet.

Han hevdet at hun har løyet konsekvent i saken. Han fant det svært mistenkelig og påtakelig at påtalemyndigheten ikke har spurt henne om hennes forklaring til POT. I denne forklar ingen tar Veronica skylden for å ha «fucket opp» Joe Erling Jahr til å ta med seg kniv til Holmlia.

- Hvorfor har ikke aktoratet spurt om denne forklaringen, ville Staff vite, og antydet at Veronicas hjelp til POT ble gitt mot løfter om lavere straff.

Unik avtale

Trygve Staff var enig i farens fremstilling av de tre tiltalte som fullstendig utroverdige. Han mener de tre var blitt enige om å fordele skylda rett etter drapet.

- De inngikk en avtale om skyld. Avtalen ble inngått ved 2-tida om natta, et par timer før politiet kom til leiligheten, sa Staff.

Det er helt unikt, og alt som er sagt her i retten må sees på bakgrunn av dette.

Rett etter drapet skal Jahr ha tilbudt seg å påta seg skylda for drapet, og Veronica og Kvisler satt lenge og ble enige om hvordan de skulle forklare seg.

Etterlyste blod

Trygve Staff fant det også påfallende at det ikke er funnet blod hverken på bilen, klærne eller inne i bilen. Det stemmer dårlig med Veronicas forklaring. Hvis Jahr hadde satt seg i bilen med en stor blodig kniv, ville det satt spor. Men det er ikke funnet en eneste dråpe, sa Staff i retten.

Spilte på tvil

Trygve Staff påpekte at Jahr ikke kan kjennesskyldig med mindre retten er 100 prosent sikker på at han tildelte Benjamin det dødelige stikket.

- Det vil vi trolig aldri få vite sikkert. Vi vet ikke hvor det dødelige stikket ble utført og heller ikke når i hendelsesforløpet det skjedde, sa Staff.

Obduksjonsrapporten viser at Jahr ikke kan dømmes, fortsatte Staff.

Rapporten viser at Benjamin ble stukket med to kniver, og dermed kan det ikke bevises at Jahr tildelte det dødelige knivstikket, hevdet medforsvareren.

FORSVARER: Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff påstår sin klinet, Joe Erling jahr, frikjent for drapet på Benjamin Hermansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer