- Jahr outsider i outsidermiljøet

Drapstiltalte Joe Erling Jahr blir betegnet som en outsider i det høyreekstreme miljøet på Bøler i Oslo. Derfor var det ekstra viktig for ham å markere seg, ifølge en tidligere ungdomsarbeider i bydelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Joe Erling Jahr var mer innesluttet enn de det var mest aktuelt for nynazistmiljøet å søke å verve. Det vi var redd for var at han skulle bli med andre kamerater som lot seg verve og at han slik skulle bli en mer uoffisiell del av miljøet, forklarte Asbjørn Grønland i Oslo byrett fredag.

Grønland var feltarbeider i uteseksjonen i Bøler bydel fra 1995 til 1997 og jobbet derfor mot det høyreekstreme miljøet. Han betegnet Jahr som en forkommen, stille og relativt trist ungdom.

Ifølge Grønland hadde de som var et slags haleheng i miljøet et ekstra behov for å markere seg.

- Man vet selv at man er en som miljøet kan unnvære. Hvis man ikke gjør som man får beskjed om, er det kort vei ut. Man blir på en måte satt til å gjøre drittjobbene. Det kan være alt fra å være den som bærer ølkassa til å være den som blir fotsoldat i en ren kampsituasjon, sa Asbjørn Grønland.

Jahrs forsvarer Tor Erling Staff spurte Grønland om hva lojalitet betyr i dette miljøet.

- Skal man ta vare på sin egen sikke rhet, må man vise lojalitet til miljøet, sa Grønland.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer