- Jahr risikerer å bli drept

Joe Erling Jahr er varetektsfenglset for fire uker med brev og besøksforbud. - Han risikerer å bli drept i fengsel, sier hans forsvarer, Tor Erling Staff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo byrett fant at det er skjellig grunn til mistanke om at han deltok i drapet på Benjamin Hermansen. Politiet er fornøyd med kjennelsen selv om de fikk fire ukers varetektsfengsling og ikke seks som de ba om i utgangspunktet.

Joe Erling Jahr tok betenkningstid på om han vil anke fengslingen.

Ikke forklart seg

Joe Erling Jahr ble utlevert fra Danmark lørdag. I dag møtte han i Oslo byrett siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap. Han har ikke forklart seg for politiet i Oslo, bare for dansk politi.

- Er du villig til å forklare deg for retten, spurte byrettsdommer Reidun Eik den lange og hengslete unggutten i vitneboksen.

- Nei, svarte Jahr klart og tydelig.

Retten ville ikke etterkomme Staffs krav om fullt innsyn i avhørene av de andre siktede i drapet på Benjamin Hermansen. Staff kan lese avhørsutskriftene, men får taushetsplikt for sin klient.

Forsvarer Staff mener det vil være direkte livsfarlig for Jahr å bli satt i fengsel.

- Min klient står i reell fare for å bli drept i fengsel. Han har ingen mulighet hvis noen har bestemt seg for å ta ham, tordnet Staff, og viste til den massive folkebevegelsen etter drapet.

Vitner

Aktor Mette Haldorsen hevdet at flere vitner knyttet Jahr til drapet. To vitner så Kvisler, Jahr og ei 17 år gammel jente dra fra leiligheten mellom 22 og 23-tida drapskvelden.

Et tredje vitne skal ha vært tilstede da Benjamin ble drept. Han har pekt ut Ole Nicolai Kvisler som en av to som forfulgte Benjamin drapskvelden.

- Tenker du det samme som jeg, sa Benjamin til vitnet.

- Ja, nazister, har vitnet forklart i politiavhør. Dette er trolig den siste samtalen Benjamin Halvorsen hadde før han ble stukket i hjel.

Vitnet har forklart at han så en person stikke Jahr mellom fire og fem ganger.

DRAPSFARE: Forsvarer Tor Erling Staff og aktor Mette Haldorsen.