Jahr sett i Sverige

MALMÖ/OSLO (Dagbladet/Expressen): Vitner har sett den drapssiktede Joe Erling Jahr i Sverige. 19-åringen som ifølge de andre drapssiktede «var oppsatt på å drepe», gjemmer seg trolig i byen Klippan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske avisa Expressen fikk seint i går kveld bekreftet at flere uavhengige vitner har fortalt at de har sett den drapssiktede Joe Erling Jahr i Sverige.

Ifølge Expressen lette politiet i Skåne i natt etter mannen som er siktet for overlagt drap på Benjamin Hermansen (15) på Holmlia i Oslo fredag.

Dagbladet kjenner til at den drapssiktede Joe Erling Jahr har flere venner i Sør-Sverige. Den etterlyste 19-åringen har deltatt på tilstelninger med svenske likesinnede. Båndene mellom de norske og svenske nynazistene er sterke, og de opererer med flere dekkadresser.

Ville drepe

Den 17 år gamle jenta som er varetektsfengslet, har i avhør fortalt at hun var redd for Joe Erling Jahr.

I kjennelsen fra Oslo forhørsrett, hvor jenta og Ole Nicolai Kvisler ble varetektsfengslet og hvor Petter Gundersen, Erik Lauritsen og en annen 17 år gammel jente ble løslatt, heter det:

«NN (den fengslede jenta, red.anm.) har forklart at hun var redd Joe Erling Jahr. Hun anså ham som farlig. Hun har beskrevet ham som en person som var oppsatt på å drepe.»

Da bilen med Jahr, Kvisler og den 17 år gamle jenta kom til Holmlia seint fredag kveld, var Benjamin Hermansen ute sammen med en kamerat.

Forsøkte å flykte

Benjamin skal ha blitt klar over at nynazistene hadde kommet. Men først da de oppdaget at nynazistene kom løpende etter dem, forsøkte de to unge guttene å flykte.

Mens kameraten klarer å flykte, ser han at Benjamin blir tatt. Benjamin skal ha blitt slått flere ganger, før han klarer å flykte.

Men da 15-åringen hopper over et gjerde ramler han.

Ifølge Benjamins venn så han både Joe Erling Jahr og Ole Nicolai Kvisler innhente Benjamin.

Mens kameraten så på, blir Benjamin stukket fem ganger med kniv.

I Sverige

Ifølge forklaringen til Kvisler og den 17 år gamle jenta ble Jahr med i bilen tilbake til Bogerud.

Der stopper de siste sikre sporene etter 19-åringen, som av sine medsiktede nynazistvenner er angitt som drapsmann.

- Vi leter fortsatt etter Jahr. Han er siktet for overlagt drap, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

- Jahr har i perioder oppholdt seg hos venner i Sverige, seinest i desember i fjor. Derfor tror vi at han nå kan gjemme seg i Skåne, sier Finn Abrahamsen.

Det svenske nynazistmiljøet er langt større enn de norske. Flere profilerte norske nynazister har blitt stoppet av svensk politi på vei til sine likesinnede i den sterke organisasjonen Nasjonalsosialistisk Front i Vrebro.

Synderegisteret

Joe Erling Jahr (19) er godt kjent av politiet. Han var bare 15 år første gang han ble arrestert for tyveri. Nå er han etterlyst for overlagt drap.

Jahr er født i Oslo 11. november 1981. 14 år og et halvt år gammel ble han første gang tatt av politiet. Dette er hans strafferegister:

 • 29. april 1996: Grovt tyveri i Oslo.
 • 23. november 1997: Ulovlig demonstrasjon i Hønefoss.
 • 27. november 1997: Ulovlig demonstrasjon i Hønefoss.
 • 16. januar 1998: Skadeverk.
 • 19. juni 1999: Skadeverk
 • 18. mai 2000: Forelegg - brudd på våpenloven.
 • 10. juni 2000: Forelegg - drikking på offentlig sted.
 • 22. september 2000: Biltyveri.
 • 14. oktober 2000: Forulemping av polititjenestemann.
 • 14. oktober 2000: Biltyveri.
 • 23. november 2000: Heleri.
 • 2. desember 2000: Knivstikking på Storo i Oslo.

  Han er arrestert flere ganger i Sverige, men ikke domfelt der.

<B>ETTERLYST:</B> Joe Erling Jahr.