Jahr utleveres til Norge

Den norske nynazisten Joe Erling Jahr skal utleveres fra Danmark til Norge. Det har det danske justisdepartementet bestemt i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nå opp til Jahr og hans advokat om de vil klage vedtaket fra justisdepartementet inn for byretten i København.

- Jeg mottok avgjørelsen om utlevering fra justisdepartementet for én time siden, sier Jahrs danske forsvarer, Mikael Bernhoft til Dagbladet.no.

Han har ikke drøftet eller fortalt sin klient om vedtaket ennå, og vet derfor ikke hvordan Jahr stiller seg til det. Tidligere har Jahr nektet å la seg utlevere.

Jahr får nå tre dager til å uttale seg på. Dersom han fortsatt nekter utlevering, skal betingelsene for utlevering prøves for byretten i København. Når saken kan komme opp for retten vet ingen i dag. Et møte må koordineres med politiadvokat Mikael Jørgensen, og med Jahrs representant advokat Bernhoft.

Hvis Jahr godtar utlevering, vil han kunne utleveres til Norge i løpet av veldig kort tid. Tjenestemenn fra norsk politi må reise til Danmark og møte Jahr i Vestre fengsel, der han sitter på varetektscelle.

Nynazisten ble pågrepet i en billettkontroll på t-banen i København torsdag for en uke siden. Siden den gang har han nektet å utlevere seg til Norge.

Joe Erling Jahr (19) er siktet for drapet på på 15 år gamle Benjamin Hermansen.

Nynazisten har hittil nektet for å ha drept Benjamin Hermansen med fem knivstikk.

<B>TIL NORGE:</B> Joe Erling Jahr skal nå utleveres til Norge, mener dansk justisdepartement.