Jahr-utlevering til høyeste hold

Det danske justisdepartementet fikk i dag overlevert utleveringssaken til nynazisten Joe Erling Jahr. Arbeider de raskt kan et vedtak være klart allerede i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joe Erling Jahr har nektet å la seg utlevere. Dansk politi har denne uken behandlet utleveringsspørsmålet juridisk, og i morges sendte politiadvokat Michael Jørgensen saken over til Justisdepartementet.

- Dersom departementet finner grunnlag for å utlevere Jahr, er det opp til ham om han ønsker å anke vedtaket. Gjør han det, kommer saken opp for byretten, sier Jørgensen til Dagbladet.no.

Hastesak

Han vet ikke når et vedtak kan være klart, men han har opplyst departementet både skriftlig og muntlig at det dreier seg om en hastesak. Jahr sitter foreløpig i en fengselscelle i København-området, og han har ikke vært avhørt av norsk politi siden han ble pågrepet.

Dersom Jahr godtar å bli utlevert etter departementets vedtak, må norske polititjenestemenn reise til København for å bringe ham hjem igjen. Jahr kan føre sin utleveringssak gjennom flere rettsmøter, blant annet videre til Landsretten og til Høyesterett.

Gjør han det, kan det ta lang tid før han er tilbake på norsk jord.