Jahre-advokat går i fengsel

Advokat Einar Abrahamsen ønsker likevel ikke å anke dommen fra Sandefjord byrett, hvor han i juni i år ble dømt til fengsel i ett år og to måneder, skriver Sandefjord Blad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av hensyn til familien velger han å sone fengselsstraffen. Abrahamsen, som tidligere var Jørgen Jahre seniors advokat, ble i juni i år dømt for brudd på aksjeloven, skatteloven og ligningsloven.

Menneskelige hensyn

Abrahamsen anket saken, som etter planen skulle ha kommet opp i Agder lagmannsrett 3. februar neste år. Nå har Abrahamsen i stedet valgt å trekke ankesaken. Bakgrunnen for denne avgjørelsen er ifølge Abrahamsens advokat, Rune Jensen, menneskelige hensyn.

- Rettssaken har naturlig nok medført store personlige belastninger for ham og hans familie. Det har i ettertid vist seg at gjennomføringen av saken for byretten har kostet mer enn han innså på forhånd. I samråd med sin familie har Einar Abrahamsen derfor kommet til at han ikke ønsker å gjennomføre ankesaken. Han ønsker i stedet hurtigst mulig å legge alle ubehageligheter bak seg, uttaler Jensen.

Abrahamsen mener at deler av mediene behandlet saken på en måte som førte til unødvendige belastninger, og dette skal være en medvirkende årsak til at han nå har bestemt seg for å trekke anken.

Ni måneder

Dommen på 14 måneder ubetinget fengsel vil i praksis si at sandefjordsadvokaten må tilbringe noe i overkant av ni måneder bak murene.

Abrahamsen vil nå legge ned sin advokatvirksomhet og heretter konsentrere seg om driften av Einar Abrahamsen AS og sin øvrige forretningsvirksomhet.(NTB)