Jahre-krav for retten i Norge

Erstatningskravet på 1,2 milliarder kroner fra Anders Jahres dødsbo mot den britiske banken Lazard Brothers skal avgjøres i Norge. Banken har godtatt at saken blir ført en norsk domstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lazard Brothers & Co Ltd har sammen med bankens tidligere styreformann, den britiske lorden Hugo Kindersley og nåværende hotelleier Bjørn Bettum, forsøkt å skjule Jahres utenlandsformue og har trenert rettssaken, mener dødsboets advokat Karstein Espelid.

Avviser trenering

- I to år har de to engelske saksøkte med nebb og klør kjempet for at saken ikke skulle kunne føres for norske domstoler, sier Espelid.

De britiske saksøkte avviser at de har trenert denne saken. Advokat Petter Sogn representerer de to britiske saksøkte, Lazard Brothers og lord Hugo Kindersley.

Boet mener de saksøkte har bidratt til å holde Jahres utenlandsformue skjult siden skipsrederen døde i 1982, og derved påført boet tap.

Anders Jahres dødsbo har lenge hevdet at Jahre bygget opp og forvaltet en stor formue i utlandet. Formuen skal ha blitt lagt inn i den angivelig veldedige stiftelsen Continental Foundation i 1976.

Ved Jahres død skal mesteparten av formuen ha ligget i denne stiftelsen. Verdien anslås av boet til å være cirka 600 millioner kroner. Disse midlene mener så boet urettmessig ble flyttet over til en annen stiftelse, Aall Foundation, i 1982.

(NTB)