Jahres dødsbo får 260 millioner

Sandefjord-rederen Anders Jahres dødsbo mottar 260 millioner kroner etter et forlik om fordeling av verdiene i stiftelsen Aall Foundation.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forliket med Bridge Trust Company Limited som forvalter midlene i Aall Foundation, gjør at dødsboet etter torsdagens dollarkurs vil motta 260 millioner kroner. Beløpet utgjør halvparten av verdiene i Aall Foundation.

Bridge er forvalter av midlene i Aall Foundation og er saksøker i en rettssak som har pågått på Cayman-øyene siden 1994.

Eksil-nordmannen Thorleif Monsen ble beskyldt for å overføre Jahre-formuen til sin stiftelse Aall Foundation på Cayman-øyene da Jahre døde i 1982. Bridge Trust Company Limited tok over som forvalter i Aall Foundation i 1994, etter at Anders Jahres dødsbo varslet krav mot Thorleif Monsens dødsbo.

Sandefjord-rederen Anders Jahres utenlandsformue var i 1976 beregnet til 72,5 millioner dollar, og skal i dag være om lag 75 millioner dollar.

Første faste av jobben med å hjemføre Jahre-formuen kom med forliket med Lazard Bank i 2001 og dommen mot Bjørn Bettums dødsbo i 2002. Forliket torsdag må godkjennes på Cayman-øyene før det blir gyldig.

Advokatfirmaet BA-HR, som representerer Jahres dødsbo, opplyser at pengene fra forliket skal brukes til å følge opp personer som har tappet eller på andre måter forringet verdiene i Aall Foundation.

Eikland AS overtok i sin tid Jahres rederiselskap Kosmos, og har senere blandet seg inn i søksmålet. Spørsmålet om Eiklands eiendomsrett til formuen skal avgjøres etter norsk rett på Cayman-øyene fordi Eikland ikke vil at saken føres i Norge.

(NTB)