Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jaime kastet ungenes iskrem i søpla, fordi de ikke sa «takk»

Nå raser debatten om folkeskikk.

KASTET ISKREMEN I SØPLA: Jaime Primak Sullivan ville lære ungene folkeskikk. Foto: Diane Bondareff/Invision for Staples/AP/NTB scanpix
KASTET ISKREMEN I SØPLA: Jaime Primak Sullivan ville lære ungene folkeskikk. Foto: Diane Bondareff/Invision for Staples/AP/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske skuespilleren Jaime Primak Sullivan har skapt mye debatt i USA, etter at hun selv skrev i en Facebook-post at hun er «den slemmeste mora gjennom tidene».

- Jeg tok med de tre ungene mine på Dairy Queen etter at vi hadde spist middag. Vi bestilte dessert, og etter fem minutter ble vårt nummer ropt opp, skriver hun på sin Facebook-side.

- Den unge kvinnen bak disken, trolig rundt 17 år, ga en iskrem til hvert barn. Ingen av ungene så henne i øynene. Ingen av dem sa «takk». Verken til henne eller til meg. Så jeg ventet. Jeg begynte å telle til ti.

Hun skriver at ungene kastet seg over iskremen og at de satte kurs for døra.

- Jeg fulgte etter, og samlet rolig inn iskremen de hadde fått. Ungene så forskrekket ut, da jeg kastet all isen i en søplekasse. Det ble masse-hysteri, og de roet seg ikke før de skjønte at jeg hadde noe å si.

- Jeg fortalte at en dag, hvis dere er heldige, vil dere få en jobb som den unge kvinnen som hadde servert dem iskremen. Og da håper jeg at folk kom til å se dem. Virkelig se dem. Se dem i øynene og si «takk». Vi er for gamle, som 8-åring, 7-åring og 5-åring, til å gå gjennom dagene uten å utvise manerer og vanlige høflighet.

- Så i dag er jeg verdens slemmeste mamma.

Innlegget hennes er delt nesten 50 000 ganger, og det har kommet 33 000 kommentarer, blant annet fra restaurantansatte Jennifer Snow. Hun takker for at Jaime irettesatte ungene.

- Fra en som selv jobber på restaurant - og som forholder seg til folk som overser meg når jeg spør hvordan de har det. Eller legger pengene på disken når jeg strekker ut hånda mot dem. Eller ikke svarer når jeg sier «takk, ha en fin dag». Tusen takk. Takk for at du lærer ungene dine folkeskikk.

Men ikke alle støtter skuespilleren.

- Jeg vet at du er mora deres, men jeg synes dette var å overreagere. Jeg hadde bedt dem gå tilbake til jenta bak disken og beklage at de ikke hadde takket for isen, skriver Ronni Kolsky-Prokoff, som har fått tommel opp av 5174 personer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!