Jake (18) fikk kreftbeskjeden rett før han skulle tale foran hele skolen. Imponerte alle

Elevrådslederen fikk stående applaus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare ei uke før vitnemålene skulle deles ut ved Christchurch Boys' High School, New Zealand - og elevrådsleder Jake Bailey skulle holde sin store tale foran medelever og skoleledelse - fikk 18-åringen beskjed om at han lider av en aggressiv form for kreft, skriver Sydney Morning Herald.

Legene fortalte ham at han bare ville ha noen få uker igjen å leve, dersom behandling ikke ble startet umiddelbart.

Jake Bailey ble diagnostisert med den nokså sjeldne krefttypen Burkitts non-Hodgkinson lymphoma, en sykdom som utviler seg svært raskt. skriver Metro.

Imponerte stort Få hadde derfor trodd at elevrådslederen ville være i stand til å delta på på seremonien.

Men sykehuset ga ham permisjon, og den unge mannen ankom skolen i rullestol.

Med seg hadde han en helt spesiell tale han ønsket å framføre for sine medelever. En tale som gjorde et sterkt inntrykk på alle som var tilstede.

- Høy moral handler om å ta et bevisst valg om å være en person som ikke gir opp når det ville være lett å gjøre det. Ingen av oss kommer fra livet i live, så vær galant, vær stor, vær nådig og vær takknemlig for de muligheten du har, sa 18-åringen.

Han snakket rolig og fra hjertet, og ba sine medelever om å tøyle sine langsiktige ambisjoner.

- Glem langsiktige drømmer - Glem langsiktige drømmer. La oss heller være lidenskapelig dedikerte i jakten på kortsiktige mål. Arbeid med lidenskap og glede for det som står framfor oss. Vi vet ikke hvor vi vil ende eller når det vil ende, sa Bailey.

Mot slutten av talen, reiste både medelever og lærere seg og ga Bailey stående applaus. Deretter utførte de en helt spontan haka - en tradisjonell dans på New Zealand.

18-åringen nikket mot publikum og formet ordet «takk» med munnen sin.

Rektor Nic Hill er full av lovord om sin unge, kreftsyke elev.

- Inspirasjonskilde - Jake Bailey er en inspirasjonskilde. Hans mot de siste ukene har vært inspirerende for skolen, nærmiljøet, ja til og med internasjonalt. Vi vil gjøre alt vi kan for å støtte ham, sier Hill i en uttalelse på skolens hjemmeside.

Rektoren sier ingen av de 1350 elevene på skolen er uberørt av Baileys sterke framferd.

- Det var stort at Jake holdt talen istedenfor meg. Jeg vet hvor syk han er, og jeg ble forbløffet over styrken i det han uttalte. Han er sterk og det gnistrer av han. han er bunnsolid - med x-faktor, sier Hill til Sydney Morning Herald.