VISTE INGEN ANGER: Jake Davis er ifølge Scotland Yard en av hackerne i gruppa LulzSec. Han møtte for retten i dag. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/Scanpix
VISTE INGEN ANGER: Jake Davis er ifølge Scotland Yard en av hackerne i gruppa LulzSec. Han møtte for retten i dag. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/ScanpixVis mer

- Jake (18) hacket The Sun med 16 datamaskiner

Besitter detaljert informasjon om 750 000 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Scotland Yard er Jake Davis (18) et av medlemmene i hackergruppa LulzSec. Han skal ha vært en av hackerne som kuppet nettsidene til tabloidavisa The Sun, i forbindelse med avlyttingsskandalen som rystet eierselskapet News International.

18. juli publiserte hackere en sak på nettsida om at Rupert Murdoch, avisas eier, var død.

Jake Davis møtte for en domstol i London i dag, og viste ifølge The Guardian ingen anger.

Angrep politiet Davis skal også ha vært med på cyberangrepet mot nettsidene til britiske Kripos (Serious Organised Crime Agency - SOCA). SOCAs sider ble tatt ned 20. juni, etter at de ble utsatt for et såkald ddos-angrep der nettsidene ble utsatt for ekstremt stor trafikk og ble overbelastet.

18-årige Davis skal ha brukt totalt 16 sammenkoblede datamaskiner, satt opp i sitt hjem på Shetlandsøyene.

Etterforskerne mener ifølge Daily Telegraph at unggutten besitter detaljert informasjon, mye av privat karakter, om totalt 750 000 mennesker.
 
Budskap Det var spesialetterforskere i cyberkrim-enheten til Scotland Yard som onsdag pågrep Davis. Han slapp fengsling i dag, men må bære en elektronisk sender, være innendørs mellom klokka 22 og 07, og får ikke bruke Internett, ifølge Daily Telegraph.

Hackergruppa er opptatt av symbolikk og politiske budskap, og i hånda hadde i dag den solbrillekledde unggutten ei bok med tittelen «Frie radikaler: Vitenskapens hemmelige anarki».

På Davis- Twitter-konto, oppført under kallenavnet Topiary, står det nå kun ei melding:

«Du kan ikke arrestere en idé».