Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jake (28) fant igjen den stjålne sykkelen på nettet

Da la han en slu plan som har gjort ham til helt for alle ofre for sykkeltyverier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jake Gillum (28) var på en date 3. august da han låste sin Fuji-sykkel med karbonramme til 15 000 kroner før han skulle innta et romantisk måltid.

Da Jake kom ut fra restauranten fikk imidlertid 28-åringen en ubehagelig overraskelse: Sykkelen var sjålet og søkk borte.

La slu plan Uten bil og nå uten sykkel, var Jake desperat etter å få tilbake den stjålne sykkelen, som han brukte til både å reise til og fra jobb og til trening. Han startet å søke på nettet for å finne den dyre sykkelen igjen, og nesten ei uke etter sykkeltyveriet dukket den opp for salg på Craigslist i Seattle - en by over 25 mil unna der sykkelen ble stjålet.

Det var da Jake la en slu plan som har gjort ham til en helt for alle ofre for sykkeltyverier.

I stedet for å ringe politiet og vente på at ingenting ble gjort med det som for politiet er et mindre tyveri, men for Jake var et stort tap, samlet Portland-mannen en gjeng med kompiser, satte seg i bilen og kjørte for å konfrontere mannen han var og fortsatt er overbevist om er sykkeltyven. Alt filmet og dokumentert.

- Jeg «klikka» da jeg så sykkelen min lå ute for salg. Jeg begynte å hoppe rundt og rope. Jeg tenkte med en gang at jeg måtte dra og konfrontere ham, sier Jake Gillum i et intervju med nyhetsbyrået AP.

- Du skal i fengsel Videoen av kompisgjengen som møter mannen de er overbevist om er en sykkeltyv, kofronterer ham før han prøver å stikke av og holder ham til politiet kommer 45 minutter seinere og arresterer ham, har tatt fullstendig av på nettet.

- Dette er grunnen til at du ikke stjeler fra syklister, skriker Jake etter sykkeltyven når han prøver å flykte.

- Vi bryr oss om syklene våre, jeg er villig til å reise 25 mil for å få tilbake min 15 000 kroners sykkel! Du skal i fengsel! skriker Jake videre, mens han filmer med telefonen sin.

DYR SYKKEL: Fuji-sykkelen med karbonramme koster over 15 000 kroner og var Jake Gillums eneste transportmiddel. Derfor ble han også veldig sinna da noen stjal den.
DYR SYKKEL: Fuji-sykkelen med karbonramme koster over 15 000 kroner og var Jake Gillums eneste transportmiddel. Derfor ble han også veldig sinna da noen stjal den. Vis mer

En av Jakes kompiser setter seg på den stjålne sykkelen og tar opp jakta mens sykkeltyven sprinter av gårde. Etter en hektisk jakt får endelig 28-åringen fortsatt konfrontasjonen med tyven, som insisterer på at han visste at sykkelen var stjålet, men at han selv hadde kjøpt den på Craigslist.

- Beste følelsen Det virker imidlertid ikke som den mistenkte sykkeltyven forstår at han innrømmer heleri og aldri har hørt ordtaket om at «heler'n er like ille som stjeler'n».

- Her er greia, jeg bor i Portland og du stjal sykkelen min, sier Jake under konfrontasjonen.

- Okey, jeg vet ikke hva du vil at jeg skal si, svarer sykkeltyven.

- Jeg vil at du skal be om unnskyldning.

- For hva da? svarer sykkeltyven.

- For å ha stjålet sykkelen min!

Til slutt kommer politiet og Jake beviser at sykkelen faktisk er hans, og sykkeltyven får påsatt håndjern og satt inn i politibilen.

HELT: Jake Gillum hylles som en helt etter at han konfronterte sykkeltyven.
HELT: Jake Gillum hylles som en helt etter at han konfronterte sykkeltyven. Vis mer

- Det var den beste følelsen i hele verden og se den fyren bli arrestert, sier Jake.

Ikke enig i framstillingen Mannen som solgte den stjålne sykkelen avviser gjennom sin advokat framstillingen saken har fått i videoen til Jake Gillum og i media.

- Vi har mange innvendinger til hvordan saken er framstilt, sier Holli Giffin, mannens advokat.

Seattle-politiet sier at selv om man har retten på sin side når det gjelder å få tilbake tyvegods, bør man tenke seg om to ganger før man gjør som Jake Gillum. En konfrontasjon kan fort utarte seg i voldelig retning.

- Det er ikke verdt å komme fysisk til skade for en sykkel, sier en talsmann for Seattle-politiet til AP.

ARRESTERT: Mannen Jake Gillum påstår stjal sykkelen hans arresteres av politiet.
ARRESTERT: Mannen Jake Gillum påstår stjal sykkelen hans arresteres av politiet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media