Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakobs venner sammen i sorgen: - Han var bare en grei gutt

De var med ham bare timer før han ble drept. Nå er de sammen i sorgen etter tapet av kameraten Jakob Abdullahi Hassan (14).

KOMPISGJENGEN: Christian Ndikumana (16) (f.v.), Hani Said Abedelkarim (16) og Abdikahn Stiwi (16) var blant knivdrepte Jakob Abdullahis Hassans nærmeste venner. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
KOMPISGJENGEN: Christian Ndikumana (16) (f.v.), Hani Said Abedelkarim (16) og Abdikahn Stiwi (16) var blant knivdrepte Jakob Abdullahis Hassans nærmeste venner. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Det var mot sentrum Jakob Abdullahi Hassan (14) satte kursen etter skolen mandag, og det er i sentrum, i gågata Markens, Dagbladet møter noen av Jakobs aller nærmeste venner.

De er alle i sorg etter den tragiske knivstikkingen ved Wilds Minne skole som krevde to menneskeliv.

- Det er det tristeste som har skjedd. Han var en veldig god venn, sier 16 år gamle Christian Ndikumana.

Kompisene Hani Said Abedelkarim og Abdikan Stiwi står med ham. De nikker tungt alle sammen.

- Han var en av mine beste venner, sier Abdikan, som hang med Jakob bare timer før han ble drept.

Har blitt avhørt

Guttene har alle vært inne til vitneavhør. Politiet tok beslag i mobilen til flere av dem. I avhør spurte politiet dem om miljøet de vanket i, hvem Jakob var venner med, hva vennene gjorde denne dagen og hvordan Jakob var som person.

Kompisgjengen forteller at miljøet rundt dem er litt tøft.

- Men han var bare en grei gutt som likte å spille basketball og henge med vennene sine. At dette skulle skje kom som et stort sjokk, sier Christian.

Prøvde å hjelpe

Alarmen om knivstikkingen til politiet gikk klokka 16.10 mandag ettermiddag. Mindre enn to timer seinere var Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan erklært døde.

Tobarnsmoren Tone Ilebekk (48) var bare på tur med familiehunden Oskar i den sentrumsnære bydelen Lund da hun kom opp i en situasjon mellom to gutter: 14 år gamle Jakob og den drapssiktede 15-åringen som har tilstått ugjerningen.

- Hun kom uforskyldt opp i dette og som tilfeldig forbipasserende kom hun opp i en situasjon og prøvde å hjelpe 14 år gamle Hassan, sier Tove Karlsen Westbye, den etterlatte familiens bistandsadvokat.

Det var ingen relasjon mellom Ilebekk og Hassan, ifølge politiet.

Ukjent motiv

Bistandsadvokatens inntrykk, stemmer overens med Ilebekks venners inntrykk av hva som kan ha skjedd.

- Hun var en fantastisk dame. Det var ingenting vondt i henne, hun var glad i unger og en stor omsorgsperson for sine barn, sier Arne Arnesen, som var sammen med familien på åstedet tirsdag ettermiddag.

Hva motivet egentlig er, har politiet en klar tanke om, men ønsket ikke å gå nærmere inn på hva det kan ha vært torsdag kveld under en pressekonferanse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!