Jakt på baby-kidnappere

Politiet på New Zealand leter etter en åtte måneder gammel baby som ble kidnappet på åpen gate i går. Foreldrene er to fremstående jurister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er uklart om kidnappingen er en hevn mot advokaten Donna Hall og ektemannen Eddie Durie, som er høyesterettsdommer. De er begge maorier, og er både kjente og innflytelsesrike personer. De skal også ha stått bak kontroversielle avgjørelser, ifølge avisa The New Zealander.

Mandag morgen lokal tid var det ennå ikke kommet inn krav om løsepenger.

Den lille jenta ble adoptert av ekteparet kort tid etter fødselen. Ifølge venner av paret er søsteren til Donna Hall den biologiske moren. Babyjenta kan ennå ikke krabbe, og politiet sa mandag at de frykter for hennes sikkerhet.

Kidnappingen ble utført på høylys dag mens Hall gikk tur med barnevognen langs en elv i en forstad til byen Wellington. Hall er ofte ute og spaserer i området, og denne gangen gikk hun sammen med to nieser og familiens hund.

Kidnapperen dukket plutselig opp og truet følget med en pistol før han tok jentungen ut av vogna og satte seg inn i en bil. Det hele skjedde i løpet av sekunder.

Bilskiltene viste seg senere å være stjålet for flere måneder siden.