Jakt på drapsmann i gang

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Politiet i Stavanger jakter nå etter en ukjent drapsmann i forbindelse med kvinneliket som ble funnet på Klepp i går. Kvinnen blir obdusert i ettermiddag, men politiet er allerede nå overbevist om at det er Tina Jørgensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den døde kvinnen som er funnet er etter alt å dømme identisk med Tina Jørgensen. Det har ikke framkommet noe som skulle tilsi noe annet, heller tvert imot, sa kriminalsjef Bjørn Andersen i Stavanger på et pressemøte i ettermiddag.

Liket av kvinnen ble tatt opp fra kummen ved Bore kirke på Klepp i Rogaland ved midnatt. Det er nå fraktet fra åstedet til Stavanger, hvor Tina-etterforskerne tar over saken.

Den døde kvinnen obduseres allerede i ettermiddag. Politiet regner med å ha de første svarene fra undersøkelsen allerede i kveld.

- Kjempejobb

Jakten på en drapsmann i Rogaland er i full gang.

- Vi har en kjempejobb å gjøre. Vi etterforsker dette som drap med en ukjent gjerningsmann, sier kriminalsjef Andersen.

Han vil ikke be om taktisk bistand fra Kripos foreløpig.

- Vi har etablert en etterforskningsstab underlagt personavsnittet ved Stavanger politidistrikt. Saken utvikler seg som forventet, det er mange arbeidsoppgaver å gripe fatt i, sier Andersen.

I forbindelse med Tina Jørgensens forsvinning kom det inn 180 tips. Under etterforskningsarbeidet ble det foretatt 87 avhør. Etter likfunnet på Klepp i går vil politiet snu bunken.

- Noe av prosessen i dag er å snu bunken og gå gjennom dette materialet, og se det fra den synsvinkelen at vi nå etter alt å dømme har funnet Tina, sier Andersen.

Etter funnet i går har politiet fått inn en del nye tips, og avhørt 10-12 personer, opplyser kriminalsjefen.

Etterlyser biler

Tina-saken

  • Tina Jørgensen forsvant etter at hun sa farvel til kjæresten sin ved Vågen i sentrum av Stavanger ca. klokken 02 natt til søndag 24. september.
  • Senere ble det gjort flere observasjoner av personer som lignet på Tina nær Bybrua i Stavanger, men politiet har hittil famlet i blinde i etterforskningen.
  • Minst 9.000 timer er lagt ned i letingen etter Stavanger-jenta. Brannmenn, båtfolk og flere hundre andre frivillige har brukt over 7.500 timer på leting og dykking. I tillegg har politiet brukt rundt 1.400 arbeidstimer på etterforskningen.
  • Torsdag fant politiet et kvinnelik i en kum ved Bore kirke. Fredag bekreftet politiet at kvinnen etter alt å dømme er Tina Jørgensen.

    (NTB)

Politiet etterlyser to biler i forbindelse med Tina-saken:

En stor og robust mann skal ha sittet i en rød og gulfarget liten personbil av ukjent merke. Bilen stod parkert på fortauet ved Statoil stasjon i Haugesundsgaten rundt 02-02.30 den 24. september.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer som har sett en mørk gullfarget - eller burgunder - bil av merke Mazda eller Datsun på Strandkaia i tida 02.10-02.30 samme natt. En kvinne som svarer til beskrivelsen av Tina Jørgensen skal ha gått inn i en slik bil.

Begge bilene har blitt etterlyst tidligere, men politiet har ikke fått inn noen opplysninger som kan knytte observasjonene til Tinas forsvinning.

Kartlegge trafikk

Politiet vil også kartlegge all aktivitet rundt Bore kirke i perioden 24.-26. september. Riksveien går like ved kirken, og det går hver dag en jevn strøm med biler her hver dag.

Ukjent drapsmann

Kvinneliket ble funnet ved en tilfeldighet i forbindelse med en annen sak politiet etterforsker.

Politiet ser ikke noen forbindelse mellom de to sakene.

- Det er ikke noe som tyder på en sammenheng mellom disse sakene. Personene i ransaken blir definitivt avhørt, men vi har ikke noe som indikerer dette. Vi har ingen mistenkte i saken, melder kriminalsjefen i Stavanger, Bjørn Andersen, på pressekonferansen.

Familie varslet

Tina Jørgensens familie har kontinuerlig fått oppdateringer om politiets arbeid siden kvinneliket ble funnet i går.

Familien hadde inntil det siste et håp om at Tina skulle bli funnet i live. Torgeir Johannessen, onkelen som har fungert som talsmann for Tina Jørgensens familie siden den unge kvinnen forsvant for en måned siden, var likevel lettet da likfunnet ble kjent i går.