Jakt på eier av fremmed hårstrå

På åstedet for barnedrapene fant politiet et ukjent hårstrå. Nå vil de DNA-teste letemannskaper og politifolk i jakten på eieren. De vil også undersøke mobilsporet på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et hårstrå på drapsstedet knyttet den dømte Jan Helge Andersen til drapene på småjentene Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen. Andersen tilsto å ha tatt livet av Stine Sofie Sørstrønen.

Men Viggo Kristiansen nekter fremdeles for å ha hatt noe med drapene å gjøre. Det ble ikke funnet hårstrå eller annet DNA-materiale som kunne knytte ham til drapene med sikkerhet.

Derimot ble det funnet et hårstrå som ikke stammer fra verken jentene eller fra de to dømte mennene. Eieren ble aldri funnet, og Kristiansens forsvarer Tore Pettersen gjorde i sin prosedyre et poeng av at en tredje person kan ha vært på åstedet.

Forbereder ny rettsrunde

I januar kommer ankesaken opp for lagmannsretten. Nå har politiet bestemt seg for å ta opp jakten på eieren av hårstrået.

- Vi har fått indikasjoner fra forsvarer Pettersen på at hårstrået burde analyseres nærmere, sier kriminalsjef Arne Pedersen til Dagbladet.no.

- Det dreier seg om et hodehår av en viss lengde som ikke stammer fra de dømte. Det kan ha hengt der lenge, eller det kan være avgitt i forbindelse med leteaksjonen, det vet vi ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer