Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakt på terrorister i Nederland

Mistenkte hadde lagt ut mine i huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært en dramatisk uke for nederlenderne. Etter at den omdiskuterte filmregissøren Theo van Gogh ble skutt av fundamentalister, har det ulmet under overflaten hos både konservative og liberale.

I dag gikk nederlandsk politi til aksjon mot et hus i arbeiderstrøket i Haag. Store deler av nabolaget ble evakuert, og spesialtrente styrker, skarpskyttere og helikoptere deltok. Aksjonen varte i 15 timer, ifølge statsadvokat Han Moraal. Han vil ikke bekrefte om aksjonen er knyttet til drapet på regissøren.

Da politiet åpnet frontdøren, ble de overrasket av en mine. Det brøt ut skyting, og tre offiserer ble skadet av minen og av en håndgranat.

Rett etter klokka fire ble det hørt nærmere ti skudd da politiet stormet huset. To personer ble arrestert. En mann i bar overkropp, med hendene i håndjern og ansiktet skjult, ble båret ut i ambulanse. Moraal bekrefter at en av de mistenkte ble skadet i skytingen.

POLITIAKSJON:</B> Nederlansk terrorpoliti har aksjonert i forbindelse med jakten på mistenkte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media