Jakt på ukjent drapsmann

Leieboeren lå ihjelslått i sitt eget blod da husverten kom for å kreve inn husleia. Mannen har trolig ligget død i flere døgn før han i går ble funnet. Politiet jakter nå på en ukjent drapsmann i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka var så vidt passert 09.00 da innehaveren av det privateide hospitset på Ekeberg i Oslo fant mannen på et av rommene han leier ut.

Husverten, en tidligere fengselsbetjent, var på en rutinekontroll for å kreve inn husleie av mannen som disponerer rommet, da han fant den døde - skamslått i en blodpøl.

Det var ikke tegn til innbrudd eller kamp i rommet der den drepte ble funnet.

Gammel kjenning

Etter det Dagbladet kjenner til tror politiet at offeret er en 47 år gammel oslomann.

Han er tidligere straffedømt 25 ganger, blant annet for narkotika- og sedelighetsforbrytelser mot mindreårige jenter.

- Jeg kan bekrefte at vi har mistanke om at mannen er utsatt for en kriminell handling. Av hensyn til etterforskningen er det for tidlig å si noe mer om dødsårsaken eller mulige gjerningsmenn, sier politiførstebetjent Anne-Karin Hannevold ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Hun bekrefter at politiet har hatt inne flere personer til avhør, men ingen er foreløpig pågrepet eller siktet i saken.

Mannen er nå sendt til obduksjon med henblikk på å få stadfestet dødsårsaken og identitet.

Stump gjenstand

Etter det Dagbladet kjenner til, skal mannen ha blitt drept med en stump gjenstand mot hodet. Drapsvåpenet, et slagvåpen, er beslaglagt av politiet. Det ble funnet i samme rom som mannen ble drept. Mannen har trolig ligget død et par døgn før han ble funnet av husverten tirsdag morgen.

Ifølge kilder i politiet tilhører den drepte et spesielt rusmisbrukermiljø i Oslo. Han ble sist observert søndag i Oslo, men siden har ingen sett ham. Mannens bil, en eldre Mazda, sto parkert like ved hospitset som ligger i et rolig villastrøk på Ekeberg i Oslo. Huset skal være beryktet i nabolaget for en del festing og bråk. Likevel kom nyheten om at et drap trolig har funnet sted, som et sjokk på naboene. Verken innehaveren av hospitset eller noen av de andre beboerne i huset ville i går kommentere saken overfor pressen.

Politiet leiter nå etter spor i mannens gamle miljø for å finne eventuelle motiv for det grove drapet.