Jakt på vaksine mot svineinfluensa i Skien

I hjembyen til kvinnen som nå er smittet med svineinfluensa, er forskere på jakt etter en løsning.

PÅ LABORATORIET: Daglig leder for Bionor Immuno, Birger Sørensen, får ikke så mye tid på laboratoriet som han kan ønske seg. I stedet må master i molekulærmedisin Cathrine Goberg Olsen og kjemiingeniør Grete Stjernom ta seg av benkearbeidet. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
PÅ LABORATORIET: Daglig leder for Bionor Immuno, Birger Sørensen, får ikke så mye tid på laboratoriet som han kan ønske seg. I stedet må master i molekulærmedisin Cathrine Goberg Olsen og kjemiingeniør Grete Stjernom ta seg av benkearbeidet. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SKIEN (Dagbladet): I hjembyen til skienskvinnen som nå er smittet med svineinfluensa, er forskningslaben Bionor Immuno på jakt etter å finne en vaksine mot den fryktede influensaen, som brer seg over kloden.

Tre års arbeid- Vi kan faktisk allerede ta i bruk deler av det vi har i dag, etter tre års arbeid. Og helt uten fare. Men vi arbeider med en vaksine som er generell, og som dermed tar høyde for nye varianter som måtte dukke opp, forteller Bionor Immunos daglige leder Birger Sørensen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Den tar det ytterligere sju år til fra nå å få fram. For en dag dukker det opp noe som er skikkelig farlig, som for eksempel da vi hadde spanskesyken. Da må vi ha noe som hjelper, sier Sørensen.

Norge leder Nyheten om det norske forskningsarbeidet i kampen mot svineinfluensaen har plutselig fått bred oppmerksomhet. Totalt er 15 personer i Norge og England involvert, men det er Bionor Immuno som leder forskningen.

Teknikken for vaksineforskningen Bionor Immuno bruker, er helt spesiell og ble egentlig utviklet av selskapet i forbindelse med en hivvaksine, som for øvrig snart skal testes ut. Denne teknikken gjør vaksinen i stad til å håndtere kjente og ukjente varianter av svineinfluensaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.