Jakt uten mening

La stoffmisbrukerne i Oslo få fred. Gi dem Galleri Oslo, skriver Trude Ringheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR KULDA SETTER inn og gavegaloppen når sitt sinnssyke bristepunkt, er det på tide å tenke litt på de narkomane, tiggerne, de prostituerte og andre asfaltslitere. På Karl Johan, i Akersgata og Skippergata bekrefter junkier og =Oslo-selgere at folk blir sjenerøse i juleinnspurten. Står stakkaren der, med lua i hånda og passer på å se ydmyk ut, vanker det en hundrelapp. Kanskje til og med «god jul!». I alle år har jeg irritert meg over den påfallende, sesongbetonte interesse fra politikere og journalister for dem som faller utenfor, idet Jussi Björling istemmer «O helga natt». I år klarer jeg ikke selv å dy meg. For det bli slutt på å jage narkomane som dyr gjennom gatene.

PLATA-AKSJONEN var mislykket. Hensikten med å rydde området mellom Oslo Sentralstasjon og børsen 7. juni 2004, var ifølge politimester Anstein Gjengedal tre ting: Punkt 1. Redusere rekruttering. Punkt 2. Skape større åpenhet om omsetning og bruk. Punkt 3. Gjøre Oslo sentrum tryggere. I dag er det lettere å kjøpe heroin i Oslo sentrum enn en hamburger. Hver helg vaker rusa tenåringer rundt nederst på Karl Johan og får kontakt med dopselgere og prostituerte. Når de går tomme for øl og kokain, tester de ut amfetamin og heroin. Konsentrasjonen av rus, vold og ulovlige handlinger er maksimal. Uteseksjonen i Oslo har registrert farlig mange unge narkomane i 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer