-  Jakten kan ta måneder

31 dager etter Munch-ranet har politiet som mål å få tak i «Skrik» og «Madonna» før nyttår. Men de innrømmer at jakten på kunstskattene kan ta lengre tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi er fornøyde hvis vi har sluttført arbeidet innen utgangen av året. Vi er fortsatt optimister med tanke på dette tidsaspektet, men jeg ser også for meg at dette kan ta tid. Og vi snakker her om måneder, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved Oslo politidistrikt.

Munch-jegerne understreker igjen og igjen at etterforskningen er et tidkrevende arbeid, fordi de ikke har konkrete spor etter tre eller flere kunstranere.

Mange rykter

Det er flere momenter som tyder på at politiet står foran en langvarig etterforskning: Så langt har de ingen tekniske spor, verken DNA-spor eller fingeravtrykk, som kan identifisere noen av ranerne. Kriminalteknikerne har en meget vanskelig jobb på grunn av at ranerne tømte et brannslokkingsapparat i fluktbilen. Det går mange rykter i de kriminelle miljøene, men så langt er alle teorier på ryktestadiet.

-  Vi har fått en del opplysninger, men fortsatt er det ingen som kan dokumentere kunnskapen godt nok, sier Nordgaren. Antall tips til politiet har gått ned, og så langt er det ingen tips om hvor maleriene nå befinner seg. Både politiet og kilder i det kriminelle miljøet mener at bildene fortsatt befinner seg i Oslo.

Ikke dusør

-  Har dere fått flere ressurser i forbindelse med etterforskningen?

-  Vi bruker de ressursene vi har i politidistriktet, noe som betyr at det ikke bare er ransavsnittet ved Oslo politidistrikt som jobber med saken, svarer Nordgaren.

-  Er det aktuelt med dusør?

-  Foreløpig er det ikke aktuelt, men jeg sier ikke da at det er uaktuelt, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren.