Jakten på 43 forsvunne studenter har avslørt massegraver, korrupt politi og en grusom underverden

Men de meksikanske studentene er fortsatt ikke funnet.

FORSVUNNET: Etter den grusomme forsvinningssaken der 43 unge, mannlige studenter antas drept, har det blitt rullet opp en skitten underverden som styrer det sørlige Mexico. Drap og korrupsjon er blitt ensbetydende med politistyrken i byen Iguala og Guererros Undidos-kartellet som skal ha selve ordføreren i spissen, har loven i sin hule hånd. Foto: REUTERS/Jorge Dan Lopez/NTB Scanpix
FORSVUNNET: Etter den grusomme forsvinningssaken der 43 unge, mannlige studenter antas drept, har det blitt rullet opp en skitten underverden som styrer det sørlige Mexico. Drap og korrupsjon er blitt ensbetydende med politistyrken i byen Iguala og Guererros Undidos-kartellet som skal ha selve ordføreren i spissen, har loven i sin hule hånd. Foto: REUTERS/Jorge Dan Lopez/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 26. september i år ble 43 lærerstudenter brutalt konfrontert av meksikansk politi i byen Iguala sør i Mexico.

Lokalt politi skal ha begynt å skyte mot en buss studentene satt på under en demonstrasjon i byen. Ifølge øyevitner skal tre ha blitt drept av politiets skudd - opptellingen etterpå viste seks drepte. Sjokkert ble folkemassene vitne til at flere titalls unge menn ble dratt inn i politibiler og fraktet vekk.

Det er antatt at studentene har blitt drept, men de har ennå ikke blitt funnet. Jakten på de 43 har imidlertid avslørt en kriminell underverden hvor politifolk, politikere og narkobaroner opererer hånd i hånd langt utenfor loven. Funn og avsløringer av massedrap, massegraver og korrupsjon har blitt hverdagen for Igualas innbyggere etter den grusomme studenforsvinningen.

Seks drepte Studentene gikk på Ayotzinapa lærerskole, som utdanner lærere som skal undervise i meksikanske distrikter. Ifølge BBC har skolen en venstreradikal tradisjon.

Et fåtall av de unge mennene i tenåra og tidlig 20-åra klarte å rømme fra politiet. De har også forklart at studiekameratene ble bortført av politi, selv om myndighetene nektet for å ha arrestert dem. Lærerskolen ligger i Chilpancingo, som er delstatens hovedstad, og studentene var i Iguala for å samle inn penger til et prosjekt, og hadde kapret busser for å komme seg tilbake til Chilpancingo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer