Jakten på arbeidskraft

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politidirektoratet har startet arbeidet med å kartlegge hvor mange som kommer til å slutte i politiet de nærmeste åra, skriver Aftenposten. Det er på høy tid. Dessuten bør det være relativt enkelt. Ansattes alder gjør det mulig å regne ut hvor mange som vil pensjonere seg til hvilket tidspunkt med en viss grad av sannsynlighet. Det er faktisk like enkelt som å planlegge skolekapasitet på grunnlag av barnefødsler som allerede har funnet sted. Eller like enkelt som å finne ut hvor mange lærere som må utdannes de nærmeste åra for å fylle plassene til det store antall lærere som nå er i femtiåra og som skuer mot en pensjonisttilværelse en gang i neste tiår. Faktisk skulle vi tro at slike kartlegginger var ren rutine og at prognosene for avgang ville være et opplagt planleggingsverktøy i enhver etat.

Det som kan være vanskelig å beregne er hvor mange yngre ansatte som skifter beite fra slike samfunnsviktige nøkkelstillinger på grunn av lønn og arbeidsbetingelser. Uansett er det myndighetenes plikt å følge med og på bakgrunn av oversikt og innsikt treffe tiltak som sikrer bemanningen. Særlig aktuelt er dette i ei tid med vedvarende høykonjunktur og stor etterspørsel etter arbeidskraft i alle bransjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer