Jakten på Arctic Sea fortsetter

Kaprerne skal ha mishandlet besetningen. Rederiet har mottatt krav om løsepenger.

ARCTIC SEA: Skipet har 15 russiske besetningsmedlemmer og ble mest trolig kapret utenfor svenskekysten. Arctic Sea har vært savnet i tre uker og 20 land med Russland i spissen jakter nå skipet.   REUTERS/SOVFRACHT
ARCTIC SEA: Skipet har 15 russiske besetningsmedlemmer og ble mest trolig kapret utenfor svenskekysten. Arctic Sea har vært savnet i tre uker og 20 land med Russland i spissen jakter nå skipet. REUTERS/SOVFRACHT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(DAGBLADET.NO): Arctic Sea er det 321 fot lange Malta-registrerte lasteskipet som forsvant for rundt tre uker siden, og har vært sporløst forsvunnet helt siden.

Mysteriet begynte ved Öland utenfor Sverige 24. juli. 10 væpna menn, som ankom i en lettbåt merket «polis», bordet skipet og hevdet de var på jakt etter narkotika. Mannskapet ble bundet, kneblet og mishandlet av de falske tjenestemennene.

Svensk politi skal ha hatt i telefonkontakt med skipet 31. juli. Mannskapet hevdet da at angriperne hadde forlatt skipet etter tolv timer. CNN melder at fartøyet hadde foretatt ekstreme «manøvrer» i dette tidsrommet.

Løsepenger og mishandlingPå lørdag opplyste rederiet som eier det savnede skipet at et krav om løsepenger var mottatt. Beløpet det dreier som er ukjent, men skal være en høy sum.

Svensk politi er også involvert i etterforskningen av hva som skjedde med skipet utenfor deres kyst, ifølge Daily Telegraph har politiet mottatt bilder av besetningsmedlemmene.

- Det var tydelige merker og tegn etter tenner som var blitt trukket ut, sier Maria Lönegård som leder etterforskningen. Kaprerne skal ha utført harde avhør av besetningen da de gjennomsøkte skipet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer