Jakten på drapsvåpnene

FROGNER (Dagbladet): En lyssky våpenhandel i Molde, prøveskyting i trestubber - og tre groteske drap. Selv om politiet mangler drapsvåpnene, har jakten på dem sikret viktige funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet er sikre på at en Colt-revolver kaliber 38 kalt «Lillegutt», er ett av drapsvåpnene. Det er på det rene at Lars Grønnerød eide våpenet, men han påstår at han ga det til sin medtiltalte Per Orderud flere uker før trippeldrapene.

Et magasin til en Ruger-pistol kaliber 22 kan også knyttes til drapene.

Her følger en oversikt over jakten på drapsvåpnene, basert på politiopplysninger og de tiltaltes forklaringer: Umiddelbart etter at Marie Orderud, Kristian Magnus Orderud og datteren Anne Orderud Paust ble funnet skutt 23. mai 1999, tok Kripos-etterforskere fatt på sporletingen på åstedet, kårboligen på Orderud gård. De fant blant annet flere skudd, som hadde karakteristiske riper. Natt til 1. juni, ei uke etter drapene, rykket politiet ut til Stensrudtjernet i Østmarka ved Oslo. Der pågrep de Kristin Kirkemo og en mann, som hadde skutt i området. Hun bodde i Lars Grønnerøds leilighet, og under ransakingen av den ble våpen funnet. Kristin og Lars ble pågrepet, og i avhør forklarte Grønnerød at han hadde gitt Per Orderud en revolver. Den 14. juni ble også Veronica og Per Orderud pågrepet og siktet for trippeldrapet. Under ransaking av Lars Grønnerøds leilighet i Frognerveien i Oslo, fant politiet et magasin til en pistol kaliber 22 stukket ned i en settekasse på soverommet. Tester viste at magasinet avsatte karakteristiske riper på ammunisjonen. De samsvarte med kuler fra åstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer