Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

JAKTEN PÅ EN MASSEMORDER

KOLLEGER: Sigourney Weaver (t.v.), Dermot Mulroney og Holly Hunter har de tre viktigste rollene i «Copycat». Holly Hunter spiller politikvinne i «Copycat» LONDON (Dagbladet): Hollywood ser aldri ut til å gå lei massemordere. I begynnelsen av mai er «Copycat», med Oscar-vinner Holly Hunter i en av hovedrollene, premiereklar. Rollen var opprinnelig tiltenkt en mann, men ble siden skrevet om for Hunter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Rollen var laget for en mann som blir forelsket i en kriminolog, spilt av Sigourney Weaver. Men regissør Jon Amiel mente dette ville bli for tradisjonelt og at det var nok vold og sex utført av massemorderen. Derfor burde ikke morderens motstandere ha et seksuelt forhold, sier Holly Hunter til Dagbladet.

I det kvinnerolle-fattige amerikanske filmmiljøet er det ganske unikt at to kvinner ikles hovedrollene.

- Etter at jeg hadde takket ja, skrev Amiel og tekstforfatteren om hele rollen. Nå ble vi to kvinner i politirollene. Forholdet mellom de to er spent, men likevel må de samarbeide for å løse mordgåten.

Politikvinne

Holly Hunter arbeidet sammen med mordgruppen i Los Angeles-politiet en periode for å forberede seg til rollen. Hun var med da de rykket ut til mordsteder og gikk til arrestasjoner.

- Hva fikk deg til å ta rollen?

- Jeg likte veldig godt politikvinnen. Hun er elegant, har et skarpt øye for detaljer og klarer å opparbeide respekt uten å skrike eller spille på sin kvinnelighet. Politifolk jeg har snakket med og som har sett filmen, liker henne også.

Holly Hunter er med sine 155 centimeter over bakken og sin vevre kroppsbygning ikke akkurat det man forbinder med politifolk. Selv syntes hun det var uproblematisk å spille politikvinnen, kanskje ikke så merkelig for en som av Sunday Times ble utropt til «Amerikas største skuespiller».

På spørsmål om hva hun mener en god thriller skal inneholde, svarer Hunter:

- En thriller skal få deg til å grøsse og gripe om kinosetet. Da er den effektiv.

Morderen

Massemorderen i filmen er en hvit middelklassemann, ganske ung og i et godt yrke som laboratorietekniker.

- Jeg tror dette bildet av en massemorder er realistisk. De tilhører ofte middelklassen og er hvite og tilsynelatende lovlydige. De kommer ikke fra de etniske minoritetene eller fra slummen. Morderen i filmen har lest om kjente massemordere og kopierer dem.

Holly Hunter er annerledes enn mange Hollywood-stjerner. Hun er skandalefri og liker å holde en lav profil. Hunter giftet seg som 37-åring i mai i fjor med filmfotografen Janusz Kaminski. Hun foretrekker å verne om sitt privatliv.

Hennes neste film, som blir vist under årets Cannes-festival, er «Crash», skrevet av J.B. Ballard. Som mange av hans arbeider er det et psykoseksuelt drama med David Cronenberg som regissør. Filmen handler om kollisjonsofre som det drives seksuelle eksperimenter på. Holly Hunter spiller et av ofrene som overlever.

- Det blir kanskje ingen kassasuksess, men jeg tror du vil like den. Jeg synes det er en viktig film, avslutter Holly Hunter.