Jakten på Ipswich-morderen intensiveres

Politiet har satt inn flere styrker i etterforskningen. Undersøker om ti år gamle uløste mord kan linkes til saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Suffolk-politiet har lånt inn etterforskere fra andre styrker for å intensivere jakten på morderen av fem prostituerte i Ipswich. Politifolk fra 31 styrker er nå involvert i etterforskningen, som er en av de mest omfattende i Storbritannias historie, skriver Sky News.

Politiet avhører to menn mistenkt for drapene. 37-åringen Tom Stephens, som ble arrestert på mandag, og Steve Wright (48), som ble arrestert på tirsdag.

Politiet fikk i dag innvilget mer tid til avhørene. Opprinnelig hadde de frist til i morgen på å spørre ut 37-åringen, men fristen er nå utvidet til fredag. Politiet har frem til lørdag på å finne bevis som kan sikte 48-åringen, før han blir løslatt.

I går undersøkte politiet huset til de to drapsmistenkte.

Uløste mord

Nå ser etterforskere i Norwich på to uløste mord på prostituerte og en sak med en forsvunnet prostituert, som kan linkes til Ipswich-mordene.

Natalie Pearman (16) ble funnet kvalt i hjel i 1992 og Michelle Bettles (22) ble funnet under liknende omstendigheter i 2002, mens Kellie Pratt (29) forsvant fra horestrøket i 2000, og har ennå ikke blitt funnet.

På 80- og 90-tallet drev Steve Wright nattklubben The Ferry Boat Inn i horestrøket i Norwich, et stamsted for prostituerte og horekunder. Dette var også stamstedet til Natalie Pearman og Michelle Bettes. Han er godt kjent blant prostituerte, som kaller han The Soldier, fordi han går kledd i kamuflasjebukser.

DUMPET NAKNE: Alle de fem drepte kvinnene ble funnet dumpet nakne og uten tegn til hverken fysiske skader eller seksuelt misbruk. Alle foto: SCANPIX
DUMPET NAKNE: Alle de fem drepte kvinnene ble funnet dumpet nakne og uten tegn til hverken fysiske skader eller seksuelt misbruk. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Den mistenkte 37-åringen har selv innrømmet i et avisintervju at han kjente alle de fem drepte kvinnene, og at han kjøpte tjenester fra dem.

Funnet nakne

De fem kvinnene i Ipswich ble alle funnet drept i områder sør i byen i løpet av en tidagers periode tidligere denne måneden. Gemma Adams (25) ble funnet 2. desember, Tania Nicol (19) 8. desember, Anneli Alderton (24) 10. desember, og Paula Clennell (24) og Annette Nicholls (29) ble funnet drept 12. desember.

Alle kvinnene ble funnet nakne og uten tegn til ytre skader eller seksuelle overgrep.

Jakten på Ipswich-morderen intensiveres
«BISKOPEN»: Tom Stephens (37), også kjent som biskopen, har selv innrømmet at han kjenner alle de drepte kvinnene.
UNDERSØKTE HJEMMET: I går undersøkte politiet hjemmet til drapsmistenkte Steve Wright (48).
37-ÅRINGENS HJEM: Også hjemmet til den 37 år gamel drapsmistenkte Tom Stephens, ble undersøkt av politiet i går.
«THE SOLDIER»: Steve Wright blir er kjent blant de prostituerte, som kaller han The soldier. Her er han avbildet med ekskonen.