PÅ FLUKT: Lederen for det det meksikanske Sinalo-kartellet, Joaquín «El Chapo» Guzmán (58) rømte fra fengsel i sommer. Han skal ha fått flere skader da militæret og politiet gjennomførte et raid mot ham tidligere denne måneden, men unnslapp nok en gang fra fangenskap. 
Foto: DEA / AFP / Scanpix
PÅ FLUKT: Lederen for det det meksikanske Sinalo-kartellet, Joaquín «El Chapo» Guzmán (58) rømte fra fengsel i sommer. Han skal ha fått flere skader da militæret og politiet gjennomførte et raid mot ham tidligere denne måneden, men unnslapp nok en gang fra fangenskap. Foto: DEA / AFP / Scanpix Vis mer

Jakten på narkotikabaronen intensiveres. Lokale hevder militæret skjøt mot husene og bilene deres

«El Chapo» er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Jakten på den beryktede lederen for det det meksikanske Sinalo-kartellet, Joaquín Guzmán (58) pågår for fullt i Mexico.

Guzmán, som går under kallenavnet «El Chapo» har vært på flukt fra myndighetene siden i sommer, da han gjennomførte en spektakulær rømning fra høysikkerhetsfengselet Altiplano, blant annet ved å bore seg ut av fengselscella.

I helga kom det en rekke meldinger om at narkobaronen var blitt skadet i ansiktet og i beinet under et angrep fra politiet. Men også denne gangen unnslapp «El Chapo».

Sporet mobilsignaler Nyhetsbyrået AFP melder at det meksikanske politiet, i samarbeid med amerikanske Drug Enforcement Administration (DEA) sporet signaler fra «El Chapos» mobil til å være på en gård like ved byen Cosala, i fjellene i Sinaloa.

Meksikanske marinesoldater planla deretter et raid av eiendommen, men ble tvunget til å trekke seg tilbake da det ble avført skudd mot deres helikoptre, melder Buisness Insider.

De tok seg seinere inn på gården til fots, ifølge NBC, der de blant annet fant mobiltelefoner, medisin, og klær som antas å tilhøre narkobaronen. Men 58-åringen selv, var altså ikke der.

- Hus ble truffet I etterkant av dette angrepet har det kommet meldinger om at skudd fra marinens helikoptre også traff flere lokale hus.

- SIVILE SKADER: Lokalbefolkningen hevder hus og biler er blitt ødelagt i myndighetenes jakt på narkotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán. Myndighetene på sin side nekter for at det har skjedd. Foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP /Scanpix
- SIVILE SKADER: Lokalbefolkningen hevder hus og biler er blitt ødelagt i myndighetenes jakt på narkotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán. Myndighetene på sin side nekter for at det har skjedd. Foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP /Scanpix Vis mer

- Dusinvis av boliger og biler ble ødelagt av meksikanske marinesoldater, da de angivelig nesten tok ham til fange, skriver Telesur.

24 år gamle Ines Ayon Mendoza sier til AFP at huset hennes ble truffet av en rekke kuler fra det som tilsynelatende var marinens helikoptre, mens ektemannen hennes, Gonzalo Elias Pena, har fortalt påtalemyndigheten angrepet medførte at bilen deres ble ødelagt i en brann.

Benekter skudd mot lokale Myndighetene mener dette ikke medfører riktighet.

Militæret sier de konsekvent har respektert menneskerettighetene, ifølge AFP.

Pågrepet i fjor Guzmàn, som også er kjent under navnet «småen», eller «folkefiende nummer én siden Al Capone», var en av verdens mest ettersøkte menn og hadde gjemt seg utrolige steder da han ble pågrepet i fjor.

Han ble da pågrepet etter en 13 års flukt.

Hans kartell mistenkes for å ha smuglet kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for mange milliarder dollar til USA. Guzmán kom fra fattige kår i delstaten Sinaloa og ble en av Mexicos mektigste narkosmuglere.

>RØMTE FRA CELLA: «El Chapo» har vært på flukt fra myndighetene siden i sommer, da han gjennomførte en spektakulær rømning fra høysikkerhetsfengselet Altiplano, da han angivelig boret seg ut av det som går for å være Mexicos sikreste fengselscelle.  Foto: Mexico's National Security Commission / AP / Scanpix
>RØMTE FRA CELLA: «El Chapo» har vært på flukt fra myndighetene siden i sommer, da han gjennomførte en spektakulær rømning fra høysikkerhetsfengselet Altiplano, da han angivelig boret seg ut av det som går for å være Mexicos sikreste fengselscelle. Foto: Mexico's National Security Commission / AP / Scanpix Vis mer

Det amerikanske justisdepartementet beskriver «El Chapo» som en av« verdens mest voldelige og mektige narkobaroner».

PÅGREPET: Guzmàn var en av verdens mest ettersøkte menn  da han ble pågrepet i fjor 13 års flukt. I sommer rømte han, og han fra fengsel, og er nok en gang på flukt. Foto: Alfredo Estrella / AFP / Scanpix
PÅGREPET: Guzmàn var en av verdens mest ettersøkte menn da han ble pågrepet i fjor 13 års flukt. I sommer rømte han, og han fra fengsel, og er nok en gang på flukt. Foto: Alfredo Estrella / AFP / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer