Jakten på Reiten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

VERKTØYKASSA ER IKKE tom lenger, den har åpnet kjeften. Etter å ha slukt Hydros styreleder Jan Reinås, har den glefset tak i konsernsjef Eivind Reiten. «Arbeiderpartiet deler folks rettferdighetssans», sier næringsminister Dag Terje Andersen når han forklarer hvorfor det må sparkes sjefer.

Men rettferdighet er et språk som verken snakkes eller forstås i Hydros bedriftsforsamling. Der var det ikke spørsmålet om Hydros gavepakke på 28 millioner kroner til Eivind Reiten var rimelig, som ble vurdert i går, men om den var lovlig.

I FARE FOR SELV å bli hoggestabbe, har næringsministeren valgt å finne fram øksa. Andersen kunne ha stoppet det nye gavedrysset over Hydro-toppene. I stedet dro statsråden på ferie, og overlot til ferievikar og statssekretær Rikke Lind å få moralsk panikk på vegne av regjeringen.

De siste juridiske vurderingene fra BA-HR, der også Eivind Reiten beskyldes for å ha brutt loven, viser hvor desperat regjeringen nå er etter å bli kvitt Reiten. Der går det fram at oppdraget ble gitt lørdag kveld, over telefon. De juridiske vurderingene er basert nesten utelukkende på oppslag i media, hvor det garantert finnes flere styrte lekkasjer fra Andersens eget departement. I krig, kjærlighet og jakten på en konsernsjef, er åpenbart alt tillat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer