Jakten på sjørøverskatten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET GÅR IKKE upåaktet hen når et av verdens mest kjente og mest kontroversielle nettsteder selges. Finsk-norske Peter Sunde Kolmisoppi og de andre bak fildelingstjenesten the Pirate Bay, har fått mye grov kjeft fra fildelere og pirataktivister over hele verden etter at det ble kjent at de selger for 60 millioner svenske kroner til et svensk børsnotert selskap med det ikke spesielt tillitsvekkende navnet Global Gaming Factory X (GGF). For pengene får GGF en høyt profilert og omstridt merkevare, en beskjeden maskinpark og et voldsomt antall brukere som trolig ikke vil nøle lenge med å melde flytting dersom de ikke liker hva GGF-sjef Hans Padeya gjør med tjenesten.

SUNDE FORTELLER at han har grått en skvett og savner sympati for at han er sliten. Han mener det er på tide at andre tar over etter mange års kamp mot underholdningsindustriens advokater og andre vindmøller. Sunde forsikrer at tjenesten ikke vil forandre seg vesentlig og mener garantien ligger i at et Pirate Bay som ikke er basert på en fri, åpen fildelingsmodell raskt vil avgå ved døden.

Som garanti betraktet er nok ikke dette verdt all verden. For én ting ble klart allerede første gang Padeya, en hittil relativt ukjent leder for et selskap med lett frynsete rykte og angivelig usikker økonomi, presenterte sine visjoner: Ingen ting blir som før i piratbukta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer