<strong> TØRST OG UTMAGRET:</strong>  En radmager vill, unghest fotografert av landmyndighetene i villmarka - den såkalte outbacken - i Central Australia i løpet av de siste seks månedene. I dag innledet myndighetene i Nord- og Sentral-Australia en omdiskutert villhestjakt fra helikopter. FOTO: CENTRAL LAND COUNCIL/AFP/NTB SCANPIX.
TØRST OG UTMAGRET: En radmager vill, unghest fotografert av landmyndighetene i villmarka - den såkalte outbacken - i Central Australia i løpet av de siste seks månedene. I dag innledet myndighetene i Nord- og Sentral-Australia en omdiskutert villhestjakt fra helikopter. FOTO: CENTRAL LAND COUNCIL/AFP/NTB SCANPIX. Vis mer

Jakter 10 000 utmagrede villhester fra helikopter

Dyrevernere i Australia: - Blodbad og skadeskyting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En omstridt masseslakt av ville hester er i gang i Australia.

Myndighetene mener avlivningen er til dyrenes beste, men dyrevernere raser.

Onsdag morgen steg autoriserte jegere væpnet med rifler om bord i helikoptre som tok dem ut i ørkenområdene sør for Alice Springs.

Myndighetene i landet har vedtatt at 10 000 villhester skal avlives, og det skjer ved skyting fra luften.

<strong> DØDE:</strong>  Døde hester ved en uttørket vannkilde i villmarka i Central Australia. FOTO: CENTRAL LAND COUNCIL/AFP/NTB SCANPIX.
DØDE: Døde hester ved en uttørket vannkilde i villmarka i Central Australia. FOTO: CENTRAL LAND COUNCIL/AFP/NTB SCANPIX. Vis mer

Australia er rammet av omfattende tørke, og dyrene lider av mangel på mat og vann. Det er mer humant å avlive dem enn at de sulter og tørster i hjel, ifølge myndighetene.

Skyter kameler Miljømyndighetene  har også pekt på at hestene tråkker igjen vannkilder, som er stor mangelvare i de tørre, gigantiske outback-områdene i Central Australia og Northern Territorium.

Dermed blir også levekårene for mindre og «naturlige» dyr alvorlig forringet. Australske myndigheter har også satt i gang et nedskytingsprogram for å redusere verdens største bestand av ville kameler.

- Blodbad Men dyrevernere protesterer mot det de kaller et blodbad og ber om at masseavlivningen stanses umiddelbart fordi mange av dyrene risikerer å bli skadeskutt i stedet for avlivet.

- Faren er stor for at hestene vil lide. De er bevegelige mål og skytes fra en bevegelig plattform, sier Elizabeth Jennings, leder for organisasjonen Waler Horse Society of Australia.

- Å tro at man kan avlive dem ved å skyte dem er langt fra hvordan det i virkeligheten vil foregå, sier hun.

<strong> HESTEPATRULJE:</strong>  En oppsynsmann finner hester som har sultet og tørstet i hjel. FOTO: CENTRAL LAND COUNCIL/AFP/NTB SCANPIX.
HESTEPATRULJE: En oppsynsmann finner hester som har sultet og tørstet i hjel. FOTO: CENTRAL LAND COUNCIL/AFP/NTB SCANPIX. Vis mer

(NTB- DPA - FNB/Dagbladet).

<strong> JAKTER KAMELER:</strong>  Australia har verdens største bestand av ville kameler, som i utgangspunktet ble innført til kontinentet fra den arabiske halvøya. Her prøver en bonde å fange en kamel - seinere har myndighetene jaktet kameler fra helikopter for å holde bestanden under kontroll. Arkivofoto: Central Australian Camel Industry Association/AP/NTB Scanpix.
JAKTER KAMELER: Australia har verdens største bestand av ville kameler, som i utgangspunktet ble innført til kontinentet fra den arabiske halvøya. Her prøver en bonde å fange en kamel - seinere har myndighetene jaktet kameler fra helikopter for å holde bestanden under kontroll. Arkivofoto: Central Australian Camel Industry Association/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer