Populært: Både produsenter av sykler og rullestoler har signert kontrakter med Retyre, som har skapt det modulære sykkeldekket. Daglig leder Paul Magne Amundsen (i midten) og salgssjef Lars Erik Eng er halvveis til salgsmålet for 2018. Sigmund Andenes til venstre. Foto: Finansavisen.
Populært: Både produsenter av sykler og rullestoler har signert kontrakter med Retyre, som har skapt det modulære sykkeldekket. Daglig leder Paul Magne Amundsen (i midten) og salgssjef Lars Erik Eng er halvveis til salgsmålet for 2018. Sigmund Andenes til venstre. Foto: Finansavisen.Vis mer

Jakter 5 mill. til sykkeldekk

Sykkeldekkgründere gjør dekkskift unødvendig. Nå jakter de investorer.

(Finansavisen.no): - Det er ikke bare et avtagbart piggdekk, det er sykkeldekket 2.0. Det skal bli Goretex for modulære sykkeldekk, sier Paul Magne Amundsen.

For ivrige vintersyklister er produktet kjent allerede – det avtagbare piggdekket med glidelås som tas av eller på i en håndvending. Store sportskjeder som XXL har i vinter solgt den norske oppfinnelsen som fjerner alt plunderet ved å skifte sykkeldekk selv, skriver Finansavisen.

- Dette første produktet har handlet om å verifisere markedet, å se at dette er et produkt som er ønsket og en teknologi som fungerer. Det har vi klart, og tilbakemeldingene fra markedet gjør nå at vi hopper noen år frem i tid og bråutvikler det som har vært drømmen hele tiden, Retyre Systems.

- Vi starter en kickstarter-kampanje i USA i april, samtidig som vi etablerer vår amerikanske avdeling. Mens skandinaver er praktiske, elsker amerikanere å «customize» produktene sine. Gjennom kickstarter gjør man forhåndssalg og får en klar indikasjon på om produktet også er liv laga over dammen, sier Amundsen, til avisen.

Nå er Retyre også i forhandlinger med flere potensielle nye investorer. Fremover må blant annet markedsføringen økes betraktelig når Retyre Systems skal introduseres i markedet.

- Frem til nå er selskapet finansiert av Innovasjon Norge, EU-kommisjonen, Forskningsrådet, samt private midler og noe fra private investorer. Men nå henter vi inn kapital for å virkelig få dette til å skyte fart, forteller gründeren, til Finansavisen.

- For oss handler det om å finne gode partnere som deler vår visjon om å være en innovatør, sier Amundsen, som anslår at selskapet vil hente rundt 5 millioner kroner i denne runden.

Retyre har allerede nådd halvparten av årets salgsmål i størrelsesorden 12–13.000 produkter. Ifølge gründerne er ikke dekkene bare for sykler, men også rullestoler og barnevogner vil være et satsingsområde.​

Andre økonominyheter:
​ - Det beste man kan gjøre er å heve og binde renten
Rapport viser sterkere vekst i norsk økonomi ​

​​