Jakter bakmenn i valgfusksaken

Telefonutskrifter kan bli viktig bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for kjøp av stemmer i Drammen, har ikke vært alene om det, mener politiet. Flere siktelser er i vente, og telefonutskrifter kan bli et viktig bevis.

Politiet skal være sikre på at den siktede mannen i 30-årene ikke har vært alene om å kjøpe stemmer, og at det skal ha vært personer bak den siktede som har trukket i trådene, etter det Drammens Tidende erfarer.

- Mannens forklaring kan danne grunnlag for å innkalle andre personer til avhør, og det kan bli aktuelt med siktelser for dem som ikke frivillig stiller, sier politistasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon til Drammens Tidende.

Politistasjonssjefen understreker at den siktede ikke er i slekt med Yousuf Gilani, og at mannen ikke er politisk aktiv.

- Jeg ønsker ikke nå å si noe om hva den siktede har forklart. Mannen var inne til avhør på lørdag, etter å ha meldt seg frivillig da han ble kjent med at vi hadde klar en pågripelsesbeslutning på ham. Etter avhøret ble han løslatt, men er fortsatt siktet. Foreløpig har han ikke bedt om forsvarer, sier Strøm.

NTB

VALGFUSK: Ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen, ledet møte i valgstyret mandag ettermiddag. En mann er siktet for kjøp av stemmer i forbindelse med valgfusksaken i Drammen. Politiet utelukker ikke at det kan komme flere siktelser. FOTO: Terje Bendiksby / SCANPIX
VALGFUSK: Ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen, ledet møte i valgstyret mandag ettermiddag. En mann er siktet for kjøp av stemmer i forbindelse med valgfusksaken i Drammen. Politiet utelukker ikke at det kan komme flere siktelser. FOTO: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer