Jakter bankranere med kalasjnikov og øks

Politijakt i Stockholm.

 BOMBETRUSLER, KALASJINOKOV OG ØKS:   Politiet sperret av Norrmalmstorg i Stockholm etter et ransforsøk mot Nordea Bank tirsdag formiddag.. Ransalarmen gikk tre ganger i løpet av én time tirsdag formiddag hos to banker og et vekslingskontor som ble truet med bomber i sentrum av Stockholm. Foto: PONTUS LUNDAHL, TT / NTB Scanpix.
BOMBETRUSLER, KALASJINOKOV OG ØKS: Politiet sperret av Norrmalmstorg i Stockholm etter et ransforsøk mot Nordea Bank tirsdag formiddag.. Ransalarmen gikk tre ganger i løpet av én time tirsdag formiddag hos to banker og et vekslingskontor som ble truet med bomber i sentrum av Stockholm. Foto: PONTUS LUNDAHL, TT / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ransalarmen gikk tre ganger i løpet av en time tirsdag formiddag hos to banker og et vekslingskontor.

Politiet jakter væpnede gjerningsmenn som framsatte bombetrusler.

Politiet jakter to gjerningsmenn som flyktet på en hvit Vespa og var bevæpnet med automatvåpen og øks, melder Aftonbladet.

Politiet har funnet Vespa'en ved Observatorielunden bak Stadsbiblioteket, og automatvåpenet - en kalasjnikov - ble funnet bak Handelshøgskolen ikke langt unna, oppgir en kilde til avisa.

Det er satt opp store avsperringer i Stockholm sentrum, og politiet ber folk holde seg unna vinduer, melder nyhetsbyrået TT.

«Bombe» Ransalarmen i Handelsbanken på Östermalmstorg gikk klokka 10.43. Her truet en maskert mann de ansatte og la igjen noe som mistenkes for å være en bombe før vedkommende forlot lokalene.

Noen få minutter senere ble Nordeas hovedkontor på Norrmalmstorg rammet. Her gikk en person inn, la fra seg en pakke og ropte «bombe», opplyser Eva Nilsson i Stockholmspolitiet til avisa.

- Vi venter på at bombeteknikere skal komme for å undersøke de mistenkelige pakkene, sier Nilsson til Dagens Nyheter.

Senere gikk alarmen ved et vekslingskontor i Höllandergatan sentralt i byen, og det ble oppdaget en pakke med sølvteip utenfor kontoret, ifølge TT.

Pakken var lagt like ved en restaurant som var full av besøkende, ifølge Aftonbladet.

Ingen skadd Politiet har satt opp store sperringer i de berørte områdene, men omkringliggende hus og bygninger har ikke blitt evakuert.

Over Östermalmstorg flyr et politihelikopter over det avsperrede området.

Det er ikke meldt om at noen er skadd, og ingen bomber har gått av, sier en politimann til TT.

Trafikken i området blir berørt som følge av stengte veier, og T-banestasjonen i området er evakuert for folk, men togene fortsetter å kjøre uten å stoppe, ifølge Dagens Nyheter.

(NTB-TT).