Belgia:

Jakter belgisk «Corona-Rambo»

17. mai skal den belgiske yrkessoldaten Jürgen Conings ha raidet et våpenlager for å ta opp kampen mot corona-toppene. Nå er han satt på terrorlista.

LETER: En belgisk soldat søker i en nasjonalpark på en tungt bevæpnet yrkessoldat som har gjemt seg for å bli med «motstandsbevegelsen» mot corona-restriksjoner. Foto: Franois Walschaerts / AFP / NTB
LETER: En belgisk soldat søker i en nasjonalpark på en tungt bevæpnet yrkessoldat som har gjemt seg for å bli med «motstandsbevegelsen» mot corona-restriksjoner. Foto: Franois Walschaerts / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Belgiske myndigheter jakter den 46 år gamle korporalen Jürgen Conings, som er på flukt.

Ifølge politiet er han bevæpnet med rakettkastere, automatvåpen, håndvåpen og nok ammunisjon til «en liten krig», skriver Brussels Times.

Det var 17. mai at korporalen forsvant fra basen hvor han var stasjonert. Han skal ha tatt med seg store mengder våpen fra et lager på basen, og lagt igjen en lapp til kjæresten sin.

Ifølge Brussel Times skrev han i dette brevet at han flyktet for å bli med i «motstandsbevegelsen», og at det ikke var sikkert han kom levende tilbake. Det er uklart hvorvidt denne «motstandsbevegelsen» faktisk finnes.

Conings er nå satt på den belgiske terrorlista, sammen med blant annet kjente IS-medlemmer.

Skal ha truet smittevernekspert

Conings er ifølge politiet coronaskeptiker, og er blant annet siktet for å ha truet virusforsker Marc van Ranst på livet.

På bakgrunn av at Conings er spesialtrent i kamuflasje og er skarpskytter, ble forskeren og familien hans satt under politibeskyttelse.

- Radikaliserte mennesker fra ekstremistiske bevegelser, med eller uten rakettkastere, skal ikke få bestemme hvordan jeg lever livet mitt i noen grad, sa van Ranst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer