KATTER DREPT: Politiet jakter en person som har fått kallenavnet «kattedreperen fra Croydon». Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
KATTER DREPT: Politiet jakter en person som har fått kallenavnet «kattedreperen fra Croydon». Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpixVis mer

Jakter bestialsk kattemorder etter over 400 drap i London

- Hode og hals er blitt fjernet. Begge deler er blitt skåret perfekt av.

Britisk politi jakter på en mann som har fått kallenavnet «kattedreperen fra Croydon», etter at over 400 katter, kaniner og rever er blitt drept på to år.

De aller fleste av ofrene er katter. Kjennetegnene i de mange sakene er like.

- Hode og hals er blitt fjernet. Begge deler er blitt skåret perfekt av. Og så er magen skåret opp, sier Tony Jenkins.

Jenkins har sammen med Boudicca Rising opprettet dyreinternatet Snarl, som siden september 2015 har identifisert de over 400 ofrene. De fattet interesse for sakene etter flere meldinger i sosiale medier om mistenkelige dødsfall blant Londons firbeinte innbyggere.

De oppsøkte dyrleger og dyreeiere, og laget tidslinje og kart. Opplysningene ga de til Scotland Yard, som har startet egen etterforskning.

- Politiet mener at en person eller en gruppe er ansvarlig for dødsfallene og mishandlingen, heter det i en uttalelse fra Scotland Yard.

Noen av kattelikene er blitt bevisst plassert ved skoler, i parker og til og med utenfor eiernes egne vinduer.

Etterforskningsleder Andy Collins sier det er grunn til bekymring også for menneskers liv. Han viser til at det er veletablert kobling mellom folk som skader og dreper dyr, og folk som senere dreper mennesker.

(NTB)