Jakter BMW etter voldtektsforsøk

STAVANGER (Dagbladet): Politiet satser mye på å få tak i en ukjent mann i en mørk personbil, trolig en BMW. Mannen prøvde å voldta ei 19 år gammel jente i Haugesund lørdag. Samme type bil står sentralt i etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig vet ikke politiet om det er noen direkte forbindelse mellom de to sakene.

- Så snart som mulig vil vi ta kontakt med våre kolleger i Haugesund for om mulig å sjekke mannens alibi på det tidspunktet Tina ble drept, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen ved Stavanger politidistrikt til Dagbladet.

En mørk BMW har lenge stått sentralt i Tina-etterforskningen. Flere vitner så ei lyshåret jente ved en slik bil høstnatta i fjor da jenta forsvant. Observasjonen ble gjort ved Sølyst/Grasholmen, ikke langt fra det antatte åstedet.

Politiet har brukt store ressurser for å sjekke det hete BMW-sporet.

Voldtektsforsøket i Haugesund i helga har også andre trekk som interesserer Stavanger-politiet. 19-åringen ble med en ukjent sjåfør, enten haiket hun eller praiet en pirattaxi. Det er antatt at Tina prøvde å ta seg hjem på samme måte.

Sjåføren gjorde tilnærmelser under kjøreturen nordover fra Haugesund sentrum, men kvinnen klarte å komme seg ut mens bilen var i fart.

- Bilføreren løp etter og innhentet jenta. Han klarte også å få av henne noen klær, opplyser politiførstebetjent Lars Ivar Grønnaleite i Haugesund til Dagbladet.

Jenta har gitt et signalement av mannen, men festet seg ikke ved detaljer. Hun kontaktet politiet samme kveld, og politiet ser ingen grunn til å betvile hennes forklaring. Pirattaximiljøet i Stavanger ble endevendt av Tina-etterforskerne i fjor høst og vinter. Stavanger-politiet har offentliggjort en tegning av to personer som samtaler ved en mørk personbil ni dager etter drapet. En forbipasserende hørte den ene personen si «ikke vær bekymret, hun ligger godt gjemt».

Politiet har fått inn tips på 50 navngitte personer.

ETTERLYSES: Politiet sjekker om det er kobling mellom et voldtektsforsøk i Haugesund i helga, og mennene og bilen på tegningen, som knyttes til Tina-drapet.