Satser tungt:  Selvaag smir mens jernet er varmt, og har sikret seg en rekke tomter de siste månedene - blant annet på Løren i Oslo. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Satser tungt: Selvaag smir mens jernet er varmt, og har sikret seg en rekke tomter de siste månedene - blant annet på Løren i Oslo. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Jakter boligeiendommer i brennhett marked

På to måneder har Selvaag Bolig sikret seg tomter for 800 nye boliger. Med en utsalgsverdi på 3,5 milliarder jakter selskapet mer i et knallhett nyboligmarked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi ser at veksten utvikler seg slik den gjør i Osloregionen fremover, og derfor girer vi opp med flere tomtekjøp. Dette er ikke det siste vi kommer til å kjøpe, sier Baard Schumann, adm. direktør i Selvaag Bolig, til Finansavisen.

De seneste par månedene har boligbyggerselskapet lastet opp med tomter, og har med det økt lageret av boliger med rundt 810. Selskapet holder seg i stor grad på «hjemmebane», rundt området på Løren hvor de har hatt store prosjekter, hvor det ene prosjektet er selskapets tidligere hovedkontor i Lørenveien.

- Utviklingen av dette området har gått veldig bra, og Løren er på vei til å bli en egen bydel. Når T-banen åpner tidlig i 2016 vil det gjøre ytterligere noe med området, sier Schumann til Finansavisen.

1.070 nye boliger Totalt oppgir Schumann at boligene vil ha en utsalgsverdi på 3,5 milliarder kroner totalt, og den ene tomten - ukjent hvor, ut over «sentralt innenfor Ring 3» - er sågar klar til å dyttes ut i markedet allerede mot slutten av inneværende år.

Sinsenveien 45-49 er ICAs gamle hovedkontor, og skal utvikles i 50/50-samarbeid med Veidekke. Totalt kan det bygges rundt 400 boliger, og den ble kjøpt for totalt 375 millioner kroner. Om prosjektets navn, gitt ICA/Rimi-historikken, blir «Rimi-hagen» kan man foreløpig kun spekulere i, skriver Finansavisen.

I Stockholm har Veidekke og Selvaag Bolig blitt enige om å utvikle etappe tre i prosjektet Svea Fanfar i fellesskap, og her kan det bygges rundt 120 boliger, og tomten kostet 300 millioner kroner.

I Lørenvangen 22 har Selvaag alene kjøpt en tomt - selskapets tidligere hovedkontor - hvor det kan oppføres rundt 200 boliger for 137 millioner kroner.

Den siste tomten har et potensial på 350 boliger. Dette skal Selvaag utvikle alene, og den kostet 220 millioner kroner.

Vekstlokomotiv Dermed har Selvaag ifølge Finansavisen vært med å hamstre tomter for drøyt én milliard kroner, med mulighet for tilsammen 1.070 boliger.

Fordeler man det på de to selskapene, ender Selvaag på 810 boliger for snaut 700 millioner kroner, mens Veidekkes andel er 260 boliger og snaut 340 millioner kroner.

Flere nyheter Kjøper 17 mål Oslo-tomt - varsler 400 nye boliger
Her har boligprisene doblet seg siden 2008
- Du taper ikke mye på å velge fastrente nå