Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter brannstifter i skogen

Politiet antar at en eller flere brannstiftere går løs i skogene nær Stange. Nå patruljerere politiet skogsveier for å avsløre synderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre uforklarige branner i samme område i går ettermiddag fikk politiet og brannvesenet til å stusse. Den første brannen hadde knapt utviklet seg da brannvesenet kom fram. Mens brannvesenet slokket branntiløpet oppdaget de et nytt ett like i nærheten av den første. Omlag 100 kvadratmeter brant. En tredje brann ble på nytt oppdaget mens de andre ble slukket. Den hadde spredt seg over ett mål.

Politiet har ingen naturlige forklaringer på hvorfor brannen startet. Det er ingen elektriske installasjoner i området som kan ha startet brannene, skriver Hamar Arbeiderblad.

- Vi kan ikke utelukke at disse brannene er påsatt, sier lensmannsbetjent Viggo Enger til avisen.

Manglet sporhund

En eldre mann ble observert i nærheten av brannene, men han er sjekket ut av saken. På grunn av mangel på sporhunder fikk ikke politiet søkt godt nok i området rundt brannene.

Det er svært tørt i skogene i Hedmark om dagen. Dersom en brann får utvikle seg kan den antenne tretoppene og dermed spre seg svært raskt over store områder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media