Jakter i sentrum

Gordon Brown vil framstå som den store leder. Men mange av ideene stjeler han fra andre, skriver Ole Bjørner Loe Welde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går avsluttet Labour sin årskonferanse i badebyen Bournemouth. For første gang har Gordon Brown snakket til partiet som Storbritannias statsminister. Det var ventet at han skulle stake ut kursen for sin politikk. Og det var ventet at han skulle gå til angrep på de konservative. Men Gordon Brown gjorde ingen av delene.

Avisene er svært sprikende når de kommenterer Browns første tale til partiet. Tabloiden Daily Mirror, som tradisjonelt har støttet Labour, applauderer. Mens de større konservative avisene som The Times og Daily Mail rister på hodet. Først og fremst er det mangel på avklaring på sentrale spørsmål som kommentatorene etterlyser. Britisk og Storbritannia var de mest brukte ordene.

Hele 80 ganger snakket statsministeren om det britiske. Og han snakket om seg selv som det eneste alternativet for nasjonen. Han sa han var stolt over å være britisk. Og at han alltid skal stå opp for velgerne. Samtidig avspiste han sentrale spørsmål som Irak-krigen og striden rundt den neste EU-traktaten med noen få setninger. I et land som ser på innvandring som et samfunnsproblem, kunne noen ord om framtidig holdning til EU vært på sin plass. Problemet er at Brown i sin kampanje for å bli Labour-leder langt på vei lovte en folkeavstemning. Nå, når han er i posisjon, vil det forstyrre. Krigen i Irak forstyrrer allerede. Og bildene av døde soldater i nyhetssendingene plager sikkert både nasjonen og statsministeren. Men det ble kun nevnt med noen linjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer