Jakter ildspåsetter ved Frammuseet

Seks branntilløp på kort tid. Prøvde også å tenne på Kon-Tiki-museet i går.

BRANN I SIDEBYGG:  Brannvesenet slukket onsdag kveld en brann i et sidebygg i Fram-museet. Foto: Terje Bendiksby/ Scanpix
BRANN I SIDEBYGG: Brannvesenet slukket onsdag kveld en brann i et sidebygg i Fram-museet. Foto: Terje Bendiksby/ Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo holder vakt ved Frammuseet etter seks branntilløp ved museet de siste ukene. Sent i går kveld ble det også oppdaget at noen har forsøkt å tenne på Kon-Tiki-muséet.

- Klokken 22.54 oppdaget vi en knust rute på Kon-Tiki-muséet. Innenfor det knuste vinduet ble det gjort funn som gjør at vi frykter at dette er en brann som er forsøkt påtent, opplyser Tor Gulbrandsen ved Sentralvakta i Oslo til Dagbladet.no. Han forteller at det er gjenstander som er kastet inn gjennom vindet som får politiet til å trekke denne konklusjonen.

- Av hensyn til etterforskningen ønsker jeg ikke å si konkret hva dette er, sier han.

Tidligere på kvelden oppdaget en politipatrulje at det brant i en plankehaug i en sidebygning til Farm-museet som ligger på Bygdøy i Oslo. I løpet av de siste fem ukene har det fire ganger vært branntilløp i tre- og bygningsmaterialer stablet opp ved museet.

En søppelbøtte mellom Fram-huset og Kystmuseet ble også stukket i brann i går kveld.

-  Det er jo mistenkelig når det begynner å brenne på to steder samtidig, sier innsatsleder Tore Barstad ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer