Jakter kniv-desperado på asylmottak

Liten krangel endte i kniv-kamp på liv og død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tre personer er kjørt til sykehus etter et masseslagsmål på Kasper transittmottak i Våler i kveld.

Etter det Dagbladet får opplyst startet slagsmålet på mottakets internett-rom. Det skal ha handlet om en liten bagatell.

Men før noen visste ordet av det gikk en mann fra Somalia og en mann fra Nigeria til angrep på hverandre. Flere kom til, og det påfølgende masseslagsmålet ble stygt.

Tre til sykehus - Vi har ikke full oversikt. Vi leter nå etter flere gjerningspersoner etter et masseslagsmålet på Kasper transittmottak, sier operasjonsleder Per Tommy Antonsen i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Klokka 21.16 gikk alarmen. Politiet fikk melding om vil slåssing, og flere skadde.

- Tre personer sendt til legebehandling, to av dem er stukket med kniv, sier Antonsen.

Alvorlig skadet For én av disse er situasjonen alvorlig, ifølge Antonsen.

- Men vi er ikke fullt oppdatert på hans situasjon, sier Antonsen.

En tredje person er sendt til legesjekk etter å blitt banket opp ganske kraftig.

Ukjent årsak - Vi vet ikke hva som har utløst slagsmålet, om det er to grupper som har gått løs på hverandre eller hva det var, sier Antonsen.

Politiet sendte alt tilgjengelig mannskap til stedet.

- Det gjør at vi nå har kontroll. Det er nå stille på mottaket. Men vi leter fortsatt etter flere mulige gjerningspersoner, sier Antonsen.

Flere ambulanser og luftambulanse ble sendt til Våler.

- Har roet seg Ifølge Moss Avis ser situasjonen ut til å ha roet seg:

- Ifølge vår reporter på stedet så det ut som politiet hadde fått kontroll over situasjonen. Da var klokken 21.50. Det er mye politi og de fleste beboerne står ute. Det kan se ut som den største dramatikken er over, sier Moss Avis-journalist Therese Bolin.

Luftambulansen har forlatt stedet, men det er ikke kjent om det hadde med seg pasienter. I tillegg er en person sendt med ambulanse.

- Det er vanskelig å si, men han så ikke alvorlig skadd ut, sa Bolin til egen avis.

Blandet gruppe På Kasper er det ifølge mottaksleder Bala Venkatasamy for tiden en blanding av barnefamilier og enslige kvinner og menn fra 25 nasjoner.

- Ingen nasjonaliteter er spesielt overrepresentert. Det er helt vanlige asylsøkere som venter på asylbehandling eller ankebehandling, sier Venkatasamy til Dagbladet.

Han ble ikke orientert om slagsmålet før Dagbladet ringte og det hele nærmest var over.

Gjenåpnet Kasper var frem til 1991 et militært område og senere ble det opprettet et asylmottak på stedet. Etter en periode på fire år uten mottaksaktivitet ble Kasper gjenåpnet igjen av Hero Norge AS i 2008.

Mottaket har 170 faste plasser, og 50 variable plasser.