Jakter Lime-penger i ferieparadis

Politiet undersøker verdier i Tyrkia og Pakistan.

LEILIGHETSKJØP: Én konkret leilighet er registrert på navnet til moren i familien, i det nybygde boligkomplekset Crystal Park i Cikcilli utenfor middelhavsbyen Alanya. Ifølge skjøtet ble leiligheten kjøpt 7. november i fjor.
LEILIGHETSKJØP: Én konkret leilighet er registrert på navnet til moren i familien, i det nybygde boligkomplekset Crystal Park i Cikcilli utenfor middelhavsbyen Alanya. Ifølge skjøtet ble leiligheten kjøpt 7. november i fjor. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du tips om investeringer i Norge eller utlandet Dagbladet bør undersøke nærmere? Ring/send sms til 412 15 090 (rett til journalist) eller epost til hkl [a]dagbladet.no.

(Dagbladet): Store kontantbeløp i plastposer, antatte stråmenn i selskapsregistrene, svart arbeidskraft og mulig hvitvasking skal være noen av funnene så langt i den økonomiske delen av Lime-etterforskningen.

Den pågår parallellt med at etterforskerne leter etter mulige tvangsarbeid-ofre blant utlendingene uten oppholdstillatelse som ble funnet under ransakinger i flere osloleiligheter i forrige uke.

Pengestrømmer til utlandet I tillegg til at noen av de siktede har investert eller brukt mye penger i Norge, mener politiet at millionbeløp i påstått kriminelt utbytte også har havnet i utlandet. 

- Etterforskningen har pågått en god stund, og jeg kan bekrefte at vi jobber med å klarlegge eierskap til objekter også i utlandet og pengespor dit. Vi mistenker at verdier er ført ut av Norge, men jeg vil av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på bestemte land eller andre opplysninger rundt dette, sier påtaleansvarlig Åsmund Yli ved Romerike politidistrikt, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer