Hellas:

Jakter mann etter sel-drap

Hellas er rystet etter at den kjente selen Kostis ble drept.

DREPT: Selen Kostis, som er kjent som den greske øya Alonissos' symbol, er drept. Nå jakter myndighetene personen som står bak. Foto: MOm / Facebook
DREPT: Selen Kostis, som er kjent som den greske øya Alonissos' symbol, er drept. Nå jakter myndighetene personen som står bak. Foto: MOm / Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i Hellas jakter nå personen som drepte selen Kostis, som de siste åra har blitt symbolet til den greske øya Alonissos.

- Dessverre har det nok en gang blitt bevist at menneskelig ondskap og dumhet ikke har noen grenser! Vi har i dag blitt informert om at den unge munkselen Kostis har blitt drept, en nyhet som ble mottatt med stor sorg, skriver den greske veldedighetsorganisasjonen MOm, som passet Kostis som valp, på sine nettsider.

Organisasjonen tror selen ble drept med en spydpistol.

- Skuddet kom sannsynligvis fra en båt, sier organisasjonens talsmann Dimitris Tsiakalos til BBC.

DØD: MOm tror selen ble drept med spydpistol. Foto: MOm
DØD: MOm tror selen ble drept med spydpistol. Foto: MOm Vis mer

MOm oppfordrer alle som kan ha informasjon om saken til å kontakte politiet.

Lokalbefolkningen har reagert sterkt på dødsfallet, og flere skriver på Facebook at gjerningspersonen må stilles for retten. Andre deler bilder og hyggelige minner om Kostis, skriver BBC.

Kostis er en munksel, en utrydningstruet og fredet art i Hellas. Selen ble oppkalt etter fiskeren som reddet den etter en storm i 2018. Etter å ha blitt reddet ble den plassert i National Marine Park på Alonissos.

Det finnes omtrent 700 munkseler i verden, hvorav nesten halvparten bor i Hellas.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer