Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter mann med lommekniv

Politiet i Danmark undersøker om knivfunn kan knyttes til drapet på Mia Teglgaard Sprotte (12). Også jentas mobiltelefon er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mia ble funnet drept mandag - gravd ned 80 cm under jorda. Obduksjonsrapporten viser at 12-åringen ble seksuelt misbrukt, og at dødsårsaken er kvelning. 12-åringen hadde dessuten merker etter slag i ansiktet.

Politiet konsentrerer jakten etter en gjerningsmann etter funnet av en rød sveitserkniv som ble funnet få metre fra der Mia ble funnet, melder danske Netavisen Infopaq. Dette bekreftes av lederen for etterforskningen Poul Andersen på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

- Vi er interessert i å finne en mann i Benløse, som eier kniven. Lite tyder på at gjerningsmannen befinner seg i Skagen, sier Andersen.

Det er for tilid å si noe om kniven kan knyttes til drapet, men mye kan tyde på at kniven er brukt til å skjære over snora som ble brukt til å kvele 12-åringen. Da jenta ble funnet, hadde hun en flere meter grønn nylonsnor rundt halsen. Deler av snoren ble også funnet på bakken i nærheten av funnstedet. Snoa kan vise seg å være et viktig bevis. På snoren er det knyttet en spesiell knute, som politiet mener kun et fåtall personer kan lage.

Politiet skal også undersøke en barnespade som ble funnet i nærheten av der jenta var gravd ned.

Politiet har sikret seg DNA-spor fra drapsmannen.

Dagbladet.no

UNDERSØKELSER: Teknikere er i ferd med å undersøke stedet hvor 12 år gamle Mia Teglgaard Sprotte ble funnet nedgravd. Foto: SCANPIX