MISTENKT: Politiet har funnet levninger som de tror vil identifiseres som 79 år gamle Anne Cameron. De mistenker at en krokodille har drept kvinnen. Illustrasjonsbilde: AFP Photo / Lakruwan Wanniarachi / NTB Scanpic
MISTENKT: Politiet har funnet levninger som de tror vil identifiseres som 79 år gamle Anne Cameron. De mistenker at en krokodille har drept kvinnen. Illustrasjonsbilde: AFP Photo / Lakruwan Wanniarachi / NTB ScanpicVis mer

Mistenkt krokodilleangrep:

Jakter monster­krokodille etter at bestemor (79) forsvant sporløst

Politiet leter etter krokodillen etter at flere av kvinnens eiendeler ble funnet i en elv i Queensland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/ NTB): En eldre dement kvinne som var forsvunnet fra et sykehjem, fryktes drept av en saltvannskrokodille etter funn av levninger ved en elv i Australia.

Klærne og gåstaven til en 79 år gammel kvinne, samt det som tilsynelatende er menneskelige levninger, ble funnet ved en elv i Port Douglas i delstaten Queensland torsdag.

To dager tidligere hadde demenspasienten forsvunnet fra et sykehjem to kilometer unna. Politiet tror hun vandret inn i skogen, ble desorientert og mistet retningssansen.

Politiet har funnet levninger som de mistenker vil identifiseres som 79 år gamle Anne Cameron. Det er ventet at levningene vil bli identifisert i løpet av de neste dagene, men politiet sier at det ikke er noen andre savnede mennesker i området.

- Vi tror det har vært en krokodille involvert med tanke på hvor klærne og levningene ble funnet, sa inspektør Ed Lukin på en konferanse på fredag, ifølge Newsweek.

Det er ikke visst om kvinnen allerede var omkommet da hun ble angrepet av krokodillen.

Politiet har informert Camerons familie om etterforskningens nyeste funn. På Facebook takker Camerons barnebarn alle som har hjulpet til med letingen etter bestemoren.

- Etter en omfattende leteaksjon har politiet funnet flere eiendeler som tilhører bestemor. Vi har derfor grunn til å tro at hun gikk bort i tragiske omstendigheter. Vi kommer til å savne henne veldig.

På jakt etter krokodillen

Skogvoktere søker nå i området, og har satt ut feller for å fange krokodillen.

- Vi ser etter et relativt stort dyr, større enn tre meter. Den er dristig og soler seg selv i lengre perioder av gangen, sier administrerende direktør for avdelingen for miljø og kulturvern, Michael Joyce til australsk presse.

I motsetning til haier er krokodiller territoriale. Ofte blir krokodiller som har drept mennesker, fanget nært åstedet. Krokodiller har vært en beskyttet art i Australia siden 1970-tallet, noe som har ført til en voldsom økning i populasjonen.

Saltvannskrokodiller, som vokser gjennom hele livet, kan bli opptil 70 år gamle og sju meter lange. Dermed har populasjonen av store krokodiller også økt.