Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter mulig væpnet mann i Tromsø

Leter nå også i sentrum av byen.

 JAKTER:  Politiet i Tromsø leter nå blant annet i sentrum etter en mann i 30-årene som kan være bevæpnet. Foto: Arthur Arnesen
JAKTER: Politiet i Tromsø leter nå blant annet i sentrum etter en mann i 30-årene som kan være bevæpnet. Foto: Arthur Arnesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du tips eller bilder? Kontakt oss på MMS/SMS: 2400
Tlf: 2400 0000
e-post: 2400@db.no

(Dagbladet): Bevæpna politi rykket i ettermiddag ut til et boligområde ved Bjørnebekken i bydelen Hamna i Tromsø.

- En mann i 30-årene har fremsatt trusler mot konkrete personer. De truede personene er brakt i sikkerhet av politiet. Mannen som står bak truslene kan ha tilgang til våpen, og politiet er derfor bevæpnet, skriver politiet Twitter rett før 16.30.

Trusler mot familie Politistasjonssjef Kurt Pettersen forteller til Dagbladet at mannen har kommet med trusler mot en familie, ikke hans egen, og at de ikke vet hvor han befinner seg.

Hva slags trusler er det snakk om?

- Det er framsatt alvorlige trusler mot noen konkrete personer. Det er snakk om flere personer i samme familie, men de er brakt i trygghet av politiet, sier Pettersen til Dagbladet.

Leter i sentrum Og dere tror han er bevæpna?

- Vi vet ikke helt sikkert, men har informasjon som tilsier at han kan være det, forteller politistasjonssjefen i Tromsø.

Ved 17.20-tiden bekrefter Kurt Pettersen til Dagbladet at mannen i 30-årene er en kjenning av politiet. Søket etter personen er nå spredd til flere plasser, deriblant letes det i sentrum av Tromsø.

Dagbladets fotograf opplyser at politiet kretser rundt i Storgata, Grønnegata og ved Nerstranda senter.

Ved 20.15-tiden forteller politiet at de fortsatt leter etter mannen, deriblant i Tromsdalen.

- Vi søker etter personen fortsatt, og det vil vi gjøre utover kvelden og natta. Men så langt har vi ikke lyktes å komme i kontakt, forteller Kurt Pettersen. 

- Vi har vært i Tromsdalen, men status der var negativ.

Politiet understreker at de ikke har noen indikasjoner på at mannen er farlig for publikum. Men siden de tror personen vil kunne motsette seg pågripelse, er politiet bevæpnet.

- Vi har ikke kontroll på hvor personen kan være, så vi leiter på forskjellige plasser, og vi har også vært i sentrum, sier Pettersen.

Bedt om å evakuere Ifølge Nordlys var det også en ambulanse på stedet, og vitner forteller at politiet stilte med en pansret politibil. Politiet ba vitner trekke seg unna.

Klokken 15.55 ba politiet alle vitner og pressefolk om å evakuere stedet.

- Sett dere i bilene og kom dere langt unna, sier politipatruljen på stedet.

Også på Twitter ber politiet folk om å holde avstand.

- Publikum anmodes om å holde god avstand til politiets patruljer, og ikke hindre deres arbeid.

Litt tidligere i ettermiddag stengte politiet av avkjørselen til boligfeltet Bjørnebekken, men rett før kl. 17 trakk politiet seg ut av området og startet søk andre steder.

Dagbladet kommer tilbake med mer.