Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter mulig våpen etter familievold

Mann i 30-åra siktet for grov kroppsskade. Kvinne i 70-åra fortsatt kritisk skadd, mann på sykehus med flere bruddskader.

KRITISK SKADD: Mannen i 30-åra, siktet for grov kroppskrenkelse på to personer i Ørskog, har erkjent volden i politiavhør. Det forteller politiadvokat Arnt Erik Oust. Video: Fridgeir Walderhaug Vis mer

ÅLESUND / OSLO (Dagbladet): En mann i 30-åra er siktet for grov kroppsskade etter en voldshendelse i en bolig i Ørskog på Sunnmøre søndag ettermiddag.

Han har i avhør erkjent å ha utøvd vold mot de to fornærmede, et eldre ektepar. Det er en familieforbindelse mellom siktede og de fornærmede, men politiet ønsker nå ikke å kommentere dette.

Den skadde kvinnen i 70-åra er fortsatt kritisk skadd, og er innlagt på St. Olav hospital i Trondheim. Den skadde mannen har ifølge politiet bruddskader i både ansiktet og på kroppen.

UNDERSØKER: Krimteknikere gjorde søndag ettermiddag omfattende undersøkelser utenfor boligen i Ørskog på Sunnmøre. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
UNDERSØKER: Krimteknikere gjorde søndag ettermiddag omfattende undersøkelser utenfor boligen i Ørskog på Sunnmøre. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer

- Flere bruddskader

- Han har erkjent å ha utøvd vold mot begge de to fornærmede. Utover det har han ikke ønsket å ta stilling til skyldspørsmålet, sier politiadvokat Arnt-Erik Oust på en pressebrifing i Ålesund mandag ettermiddag.

Ifølge politiadvokaten har mannen en god del bruddskader, mens han ikke vil gå inn på skadene til kvinnen. Det er fortsatt uklart hva som skal ha vært foranledningen til voldshendelsen eller om mannen i avhør har uttalt seg om motiv.

Like før 13.30 søndag fikk politiet selv melding om hendelsen fra den siktede mannen. Kort tid etterpå ble han pågrepet, gående langs en vei noen kilometer fra åstedet.

Jakter mulig våpen

ETTERFORSKER: Politiadvokat Arnt-Erik Oust i Møre og Romsdal politidistrikt
ETTERFORSKER: Politiadvokat Arnt-Erik Oust i Møre og Romsdal politidistrikt Vis mer

- Det er litt tidlig å si noe om det, men det får vi se når vi får på plass mer av etterforskningen. Politiet går nå ut og prøver å få en oversikt over hva som har skjedd tidligere mellom siktede og fornærmede. Det innebærer blant annet avhør av familiemedlemmer, samtidig som vi ønsker ytterligere forklaring fra den mannlige fornærmede, sier Oust.

Politiet innledet i går en storstilt etterforskning ved boligen, og krimteknikere arbeidet på stedet utover ettermiddagen i går. Samtidig ble det foretatt innledende avhør av mannen i 30-åra, som er siktet for grov kroppsskade.

På spørsmål fra Dagbladet sier Oust at det ikke gjort funn av våpen i form av stikkvåpen eller skytevåpen.

- Men vi ser etter noe som kan være brukt som våpen, sier politiadvokaten til Dagbladet.

- Han er utslitt

Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag eller tirsdag.

Mannens forsvarer, Torgeir H. Langva, bekrefter overfor Dagbladet at hans klient har erkjent de faktiske forholdene som siktelsen bygger på, men ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Siktede har ikke blitt avhørt i dag etter lange avhør i går.

- Han er utslitt og det blir ikke noe nytt avhør i dag. Han satt lenge utover kvelden i går, sier Langva.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media